Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΜΕ
«Ξεσηκωθείτε, τους εργατοπατέρες της ETUC παραμερίστε»!

Οι υπηρέτες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα, διαμήνυσε το ΠΑΜΕ
Οι υπηρέτες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα, διαμήνυσε το ΠΑΜΕ
Με μια δυναμική κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου διεξάγεται από χτες το 12ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καταδίκασαν την παρουσία της ευρωπαϊκής εργατικής αριστοκρατίας στη χώρα μας. Με διαρκείς ανακοινώσεις στα ελληνικά και στα αγγλικά, οι ταξικές δυνάμεις ενημέρωναν τους περαστικούς για το ρόλο που έχει παίξει ο ευρωπαϊκός εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στο «θάψιμο» των εργατικών δικαιωμάτων, στον «αποκεφαλισμό» του εργατικού κινήματος.

Με πανό που έγραφαν «Εξω οι γραφειοκράτες της ΣΕΣ. Στηρίζουν τη γραμμή της πλουτοκρατίας» και «ETUC SES bureaucrates go home» οι διαδηλωτές διακήρυξαν στους εργαζόμενους ότι τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από το συγκεκριμένο συνέδριο και τους καλούσαν να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Οπως τόνιζαν τα ταξικά συνδικάτα, η ΣΕΣ είναι το μακρύ χέρι των πλουτοκρατών και των κυβερνήσεων, έχει στηρίξει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, έχει συμβάλει στον εργασιακό μεσαίωνα και συνειδητά στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, παρουσιάζοντάς την σαν μονόδρομο. Ταυτόχρονα, ποτέ δε γίνεται αναφορά για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και την ικανοποίησή τους.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «εργατοπατέρες, αριστοκράτες, τις πλάτες κάνετε στους κεφαλαιοκράτες» και «εργάτες της Ευρώπης ξεσηκωθείτε, τους εργατοπατέρες της ETUC παραμερίστε», ενώ αρκετά διερχόμενα αυτοκίνητα κόρναραν και εξέφραζαν και φραστικά την επιδοκιμασία τους.

Στο κενό η επιχείρηση φίμωσης

Το ΠΑΜΕ αποκάλυψε το ρόλο της ΣΕΣ, παρά την επιχείρηση φίμωσής του, στην οποία συμμετείχε και ο δήμος Αθηναίων. Ο οποίος, όπως κατήγγειλε το Σάββατο η Εκτελεστική Γραμματεία, «έδωσε εντολή στα συνεργεία του Δήμου της Αθήνας να ξηλώσουν το προπαγανδιστικό υλικό του που είχε αναρτηθεί (αφίσες κ.λπ.)».

«Το ΠΑΜΕ δηλώνει προς όλους τους υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής, ότι η προσπάθεια που κάνουν για να φιμώσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα δε θα περάσει. Η εργατική τάξη της χώρας μας έχει πάρει χαμπάρι τους εργατοπατέρες της ΣΕΣ και τους συνοδοιπόρους στη χώρα μας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ