Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ «Η ΜΗΤΕΡΑ»
Αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στη συρρίκνωση

Με πρωτοβουλία της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) και φορέων της περιοχής Ιλίου έγινε, χτες, παράσταση στη διοίκηση του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα» ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την παραπέρα συρρίκνωση των υπηρεσιών του, πριμοδοτώντας έτσι την ενίσχυση της δράσης των ιδιωτών στον τομέα της προστασίας του εγκαταλειμμένου και χωρίς οικογένεια παιδιού.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής η διοίκηση του Κέντρου αποφάσισε το σταμάτημα των εισαγωγών των παιδιών με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, που οι ίδιοι προκάλεσαν. Επίσης, υπήρξε εισήγηση του διοικητή του Κέντρου, Δημ. Βεζυράκη, για το κλείσιμο τμημάτων της βρεφοκομικής και με πρώτο βήμα το κλείσιμο ενός τμήματος της παιδικής στέγης.

Ο διοικητής είπε στην αντιπροσωπεία ότι το σταμάτημα των εισαγωγών θα γίνει μόνο για δυο μήνες του καλοκαιριού, ενώ υποστήριξε ότι δε θα γίνουν συγχωνεύσεις. Η αντιπροσωπεία προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση και η διοίκηση προχωρήσουν στην υλοποίηση τέτοιων αποφάσεων.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων», εκτός απ' την κυβέρνηση και τη διοίκηση, είναι «μεγάλες οι ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου, το οποίο εμφανίζεται να διαμαρτύρεται για τη συρρίκνωση τμημάτων, ουσιαστικά όμως αποδέχεται το πάγωμα των εισαγωγών. Ενώ περιγράφει γενικά το πρόβλημα (συρρίκνωση, εντατικοποίηση κλπ.), βγάζει λάδι την πολιτική της κυβέρνησης μιλώντας για ανικανότητα διοικητή... Η πλειοψηφία του σωματείου ενώ βγάζει ανακοινώσεις, αρνείται να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, διεκδικώντας την κάλυψη του συνόλου των αναγκών που έχουμε εμείς και οι οικογένειές μας και τις ανάγκες των ίδιων των παιδιών. Ομως, για να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων οργανώνει κινητοποιήσεις μόνο για το ωράριο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ