Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Σήμερα, στη 1 μ.μ.

Τετράωρη στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στη 1 το μεσημέρι, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα, καταγγέλλοντας ότι οι 50 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Κέντρου παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ καταγγέλλει ότι οι 50 συμβασιούχοι - έχουν προσληφθεί για την κάλυψη πάγιων αναγκών του Κέντρου, μέσω της αστικής εταιρείας «Πρωτοπορία» - παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ όλο το 2011 οι μισθοί τους καταβάλλονται ακανόνιστα και προβληματικά. Οπως σημειώνουν, η μισθοδοσία τους καλύπτεται από έναν αβέβαιο πόρο (ποσοστό επί των εσόδων από τις διαφημίσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης), ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί δραματικά και τείνει να μηδενιστεί.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες διαβίωσής τους, και ζουν με δανεικά, αλλά και την ίδια την ύπαρξη και το μέλλον του ΚΕΑΤ, του μοναδικού δημόσιου ειδικού κέντρου για τυφλούς στην Ελλάδα. Αφού στο ΚΕΑΤ έχει 16 χρόνια να γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και οι εργαζόμενοι της «Πρωτοπορίας» καλύπτουν εξ ολοκλήρου τον πιο νευραλγικό τομέα του ΚΕΑΤ που είναι η εκπαίδευση και φροντίδα των τυφλών μαθητών.

Υπογραμμίζει ότι οι μεθοδεύσεις αυτές συνδέονται ευθέως με τη γενικότερη πορεία υποβάθμισης και συρρίκνωσης των υποτυπωδών και ανεπαρκέστατων υπηρεσιών πρόνοιας. Απαιτεί άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της «Πρωτοπορίας» και εξασφάλιση σταθερής χρηματοδότησης της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία απόλυση όσων εργαζόμενων της «Πρωτοπορίας» λήγουν οι συμβάσεις, απορρόφηση όλων των εργαζομένων της «Πρωτοπορίας» στο ΚΕΑΤ χωρίς καμία προϋπόθεση. Αμεση επιχορήγηση του ΚΕΑΤ για την εξόφληση των οφειλών του, ανάπτυξη και διεύρυνση των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών του, ώστε να ανταποκρίνεται στο σκοπό του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ