Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Στο κενό η κινητοποίηση «αγανακτισμένων πολιτών»

Αγωνιστική απάντηση στις προκλήσεις των μεγαλοξενοδόχων και τους τραμπούκικους μηχανισμούς έδωσαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μαζί με το ΠΑΜΕ

Αθλιες και τρομοκρατικές πρακτικές εις βάρος ξενοδοχοϋπαλλήλων, συνδικαλιστών και μελών του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, του ΠΑΜΕ και κομμουνιστών έλαβαν χώρα προχτές Κυριακή στην κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» για την επαναπρόσληψη 70 εργαζομένων και την καταβολή των δεδουλευμένων που αναλογούν σε χιλιάδες ευρώ. «Αγανακτισμένοι πολίτες», μεταξύ των οποίων και ακροδεξιοί τραμπούκοι που μεταφέρθηκαν από όλο το νησί, στάθηκαν μπροστά από τις πύλες του ξενοδοχείου επιδιώκοντας προκλήσεις, αποδοκιμάζοντας και φτύνοντας την κινητοποίηση, που περιφρουρημένα και συντεταγμένα, με αγωνιστικά συνθήματα, έφθασε με πορεία από το παλαιό Δημαρχείο. Η συγκέντρωση μερικών δεκάδων ατόμων υπέρ της εργοδοσίας, για να μείνει ανοιχτό το ξεζούμισμα εργαζομένων και επαγγελματιών από τους ξενοδοχειακούς ομίλους και τα μονοπώλια που λυμαίνονται τον τουρισμό δεν μπόρεσε να βάλει εμπόδια στην κινητοποίηση του ταξικού σωματείου και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Η περιφρουρημένη κινητοποίηση συνεχίστηκε μέσα στο ξενοδοχείο με τους τραμπούκους να ξεσπούν στα λάστιχα αυτοκινήτων συνδικαλιστών και μελών του ταξικού σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και του ΠΑΜΕ, στελεχών του ΚΚΕ, που τρύπησαν με σουγιά. Οι τρομοκρατικές αυτές πρακτικές συνεχίστηκαν και μέσα στο ξενοδοχείο από πρωτοπαλίκαρα της εργοδοσίας που δε δίστασαν να προχωρήσουν και σε προπηλακισμούς εις βάρος του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους, για να προστατέψουν την επιχείρηση που είχε βάλει «λουκέτο» εδώ και δυο χρόνια, πετώντας στο δρόμο 140 εργαζόμενους και τώρα ξεκινά την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου προσλαμβάνοντας το 50% των εργαζομένων που είχε απολύσει.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σημειώνει: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία της ΝΔ έχουν τεράστιες ευθύνες, στο πλαίσιο της αντεργατικής - φιλοεργοδοτικής πολιτικής του, γιατί σταθερά και επί χρόνια καλύπτουν την βαθιά αντεργατική επίθεση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, η οποία χρωστάει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους ξενοδοχοϋπαλλήλους από το 2009. Οσοι καθοδηγούν και συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν το βαθιά αντεργατικό - αντιλαϊκό ρόλο της πολιτικής που υπηρετούν, είναι εχθροί του τουρισμού, κατασυκοφαντούν με τις εγκληματικές ενέργειές τους την περιοχή και τους επαγγελματίες των Μωραΐτικων και όλης της Κέρκυρας». Καλεί την εργατική τάξη, τους επαγγελματίες του τουρισμού, όλο το λαό της Κέρκυρας να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που είναι η βάση στην οποία στηρίζεται η αυθαιρεσία και η αντεργατική στάση της μεγαλοεργοδοσίας. Να απομονώσουν τους τραμπούκικους μηχανισμούς. Ξενοδοχοϋπάλληλοι και επαγγελματίες του τουρισμού να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, στο ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ. Να αναπτύξουν και να βαθύνουν τον κοινό αγώνα τους, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα τουριστικά μονοπώλια και τους ξενοδοχειακούς ομίλους, που εκμεταλλεύονται τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και συμπιέζουν - συρρικνώνουν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων του «Athens Ledra»(2018-03-27 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 20 του Ιούλη(2017-07-02 00:00:00.0)
Παλικαρίσια αναμέτρηση(2013-07-11 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας(2010-05-14 00:00:00.0)
Κατεβαίνουν στο δρόμο στις 7 Ιούλη(2005-06-28 00:00:00.0)
Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μετά από απειλή για απόλυση(2004-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ