Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Νομοθέτησαν την αύξηση του απλήρωτου χρόνου εργασίας στο Δημόσιο

Καταψήφισε το ΚΚΕ. Η διάταξη ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.

Mε τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. ψηφίστηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η διάταξη που αυξάνει τις ώρες εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς αύξηση των αποδοχών τους, προχωρώντας σε ένα ακόμα βήμα, το οποίο τσακίζει προηγούμενες κατακτήσεις των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι στην επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου για την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση», στο οποίο περιέχεται η εν λόγω διάταξη, η ΝΔ είχε δηλώσει ότι δε συμφωνεί αλλά χτες έκανε στροφή και τάχθηκε υπέρ της αύξησης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Καταψηφίζοντας τη συγκεκριμένη διάταξη, η εισηγήτρια του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου σημείωσε πως είναι κάλπικος ο λόγος που επικαλείται η κυβέρνηση για την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, την εξίσωση, δηλαδή, των ωρών εργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η κυβέρνηση με το 40ωρο που καθιερώνει στο δημόσιο τομέα οδηγεί σε αύξηση των ωρών εργασίας από 2,5 ώρες έως 10 σε διάφορους κλάδους.

Αναφερόμενη στους ισχυρισμούς των υποστηρικτών της συγκεκριμένης ρύθμισης υπογράμμισε:

«Και μια και μιλάτε για εξίσωση στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα γιατί δεν ξεκινάτε να καταργήσετε κάποιες αδικίες που χρόνια ολόκληρα θίγουν τους εργαζομένους; Και μην τις θυμάστε μόνο στις 8 του Μάρτη, ημέρα των γυναικών ή δύο ή τρεις φορές το χρόνο σε διάφορες ημερίδες». Σημείωσε για παράδειγμα το γεγονός ότι στον ιδιωτικό τομέα οι γυναίκες παίρνουν μόνο τέσσερις μήνες άδεια λοχείας, ενώ θα 'πρεπε να παίρνουν και αυτές ένα χρόνο άδειας που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενες στο Δημόσιο. «Μια και μιλάτε για εξίσωση γιατί δεν προχωράτε; Γιατί είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον σας», τόνισε.

Η βουλευτής τόνισε ότι είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, αφού προχωράει σε μια εξίσωση προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ