Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Στο απυρόβλητο η κυβερνητική πολιτική

Κινητοποίηση χτες σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

Κινητοποίηση, με αίτημα την καταβολή των υπερωριών που τους οφείλονται από το Δεκέμβρη του 2010 πραγματοποίησαν χτες το πρωί τα ΔΣ των σωματείων εργαζομένων των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Κρήτης στο Ηράκλειο (ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο).

Οι διοικήσεις των σωματείων πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη της ΔΥΠΕ Κρήτης, σε μια ακόμα προσπάθεια να πείσουν ότι δήθεν αγωνίζονται από τη σκοπιά εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εργαζομένων. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας με πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα «δημόσιο και δωρεάν αποκλειστικά σύστημα Υγείας» και το πλαίσιο πάλης που απαντά στο σύνολο των συμφερόντων και σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης καταγγέλλοντας τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Επίσης, στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ Δημήτρης Βρύσαλης.

Οι διοικήσεις των σωματείων απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων, χωρίς ωστόσο να βάζουν το γενικότερο ζήτημα της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χώρο της Υγείας που μια από τις εκφράσεις της είναι και η μη καταβολή των υπερωριών.

Για άλλη μια φορά, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν και να ξεφουσκώσουν τις διαθέσεις των εργαζομένων στέκοντας σε δευτερεύοντα τεχνικά ζητήματα (φταίει το υπουργείο Υγείας, Οικονομικών, ο πάρεδρος). Μένοντας στις υποσχέσεις του υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης ότι μέχρι τις 15 του Μάη θα γίνουν προσπάθειες να αποδεσμευτούν χρήματα από τα κονδύλια. Συγκεκριμένα, το 50% αυτών που μετά βίας φτάνει ώστε να πληρωθούν οι μήνες Δεκέμβρης και Γενάρης.

Να αναφέρουμε ότι το ποσό των υπερωριών που έχει διατεθεί από το υπουργείο Υγείας για το τρέχον οικονομικό έτος είναι μειωμένο για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο κατά 370 χιλιάδες ευρώ και κατά 550 χιλιάδες ευρώ λιγότερα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με αποτέλεσμα, ακόμα και τώρα να πληρωθούν, στο τέλος του χρόνου να δεν υπάρχουν χρήματα ώστε για τις υπερωρίες των εργαζομένων για τους υπόλοιπους μήνες.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καταγγέλλει τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ όπου ενόψει των εκλογών των σωματείων σχίζουν τα ιμάτια τους για να δείξουν ότι έχουν αγωνιστική διάθεση, την ίδια ώρα που όπως τονίζεται στην ανακοίνωση έχουν ξεπουλήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων. Επίσης, καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η μη πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων είναι κομμάτι της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τους εργαζομένους να γυρίσουν την πλάτη τους στις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να αγωνιστούν για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 11ης Μάη και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ