Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Εκρηκτικά προβλήματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα του νοσοκομείου και συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού».

Κατήγγειλαν ότι παραμένουν πέντε μήνες απλήρωτες οι υπερωρίες του προσωπικού, ενώ τα οφειλόμενα ρεπό έχουν φτάσει τις 16.000 και δε δίνονται ακόμα και σε εργαζόμενους που μετράνε μέρες για τη συνταξιοδότησή τους. Ακόμα ότι δε γίνονται διορισμοί προσωπικού - ενώ οι ελλείψεις είναι τεράστιες - ούτε καν ειδικευόμενων γιατρών, με αποτέλεσμα σε κάποια τμήματα να μην επαρκούν οι γιατροί για να καλυφθούν οι εφημερίες.

Μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), κατήγγειλε την πολιτική των περικοπών και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, τα άγρια χαράτσια που καλούνται να πληρώνουν οι ασθενείς μέσα και έξω απ' τα νοσοκομεία για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Επίσης, την εξάρτηση των νοσοκομείων από τους νόμους της αγοράς και τους προμηθευτές, που σε συνδυασμό με τις περικοπές των προϋπολογισμών των νοσοκομείων έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζεται συχνά έλλειψη υγειονομικών υλικών και να υπάρχει πρόβλημα στη συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Υπογράμμισε ότι ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στην υγεία, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του λαού για υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας, είναι υπόθεση των υγειονομικών και όλου του λαού. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου στην απεργία στις 11 Μάη με το ΠΑΜΕ.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι έκαναν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης. Ο διοικητής του νοσοκομείου δεν έδωσε απαντήσεις για τα εκρηκτικά προβλήματα και περιορίστηκε να πει ότι στις 13 του Μάη θα πληρωθούν μόνο οι υπερωρίες του Δεκέμβρη του 2010.

Το ΣΕΝΕ οργανώνει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα, την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μάη, στις 8 π.μ. Στη συνέχεια, θα γίνει κοινή συγκέντρωση των εργαζομένων των «Αιγινήτειου» και «Αρεταίειου» στις 9 π.μ., στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά από το «Αιγινήτειο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ