Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10954

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΦΑΓΕ»
Μαζική και δυναμική συμμετοχή στην απεργία

Πρώτη μαχητική απάντηση στις νέες απολύσεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία της «ΦΑΓΕ», έδωσαν χτες οι εργάτες της εταιρείας με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στην απεργία.


ΣΕΛ.  11

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με μνημόνια και χωρίς μνημόνια

MotionTeam

Αδιάφορο πρέπει να αφήσει το λαό η κάλπικη αστική προπαγάνδα παραπλάνησης για το αν το μνημόνιο στην Πορτογαλία είναι ηπιότερο απ' ό,τι στην Ελλάδα. Αυτή η προπαγάνδα επιδιώκει την υποταγή του στην επιλογή μίας δήθεν καλύτερης για τον ίδιο αστικής πολιτικής διαχείρισης της κρίσης. Στην επιλογή «μεταξωτού» ή «νάιλον» σκοινιού της θηλιάς που τον κρεμούν. Ο λαός όχι μόνο να μην εγκλωβιστεί, αλλά να εγκαταλείψει οριστικά τα αστικά κόμματα, να οργανωθεί και να οξύνει την ταξική πάλη κόντρα στο κεφάλαιο, να συγκροτήσει τη λαϊκή συμμαχία, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των αναγκών του σε ρότα αντεπίθεσης, ρήξης, ανατροπής.


ΣΕΛ.  7

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Τραγούδια για την άνοιξη νέων αγώνων

Πλημμύρισε η αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στη μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή για την Εργατική Πρωτομαγιά, που είναι το σύμβολο της δύναμης και της θέλησης της εργατικής τάξης, να διεκδικήσει όχι μόνο ένα μεγαλύτερο μέρος από το κλεμμένο προϊόν της εργασίας της, αλλά τον κόσμο ολόκληρο.


ΣΕΛ.  8  -  9

Αγωνίες καπιταλιστών

Αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης, στο αστικό πολιτικό σύστημα, απαιτούν οι βιομήχανοι, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας «κοινωνικός συνασπισμός», για να εφαρμοστούν βαθιές αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, που δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές που περιλαμβάνει το μνημόνιο, ζητά το ΙΟΒΕ. Δηλαδή συναίνεση, συνεννόηση, συνασπισμό (όπως και αν ονομαστεί το ίδιο είναι) όλων των αστικών κομμάτων για να επιβληθούν ακόμη πιο άγρια αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα απ' αυτά του μνημονίου και χειραγώγηση, ανοχή, συμφωνία, εργατικών λαϊκών δυνάμεων στο δρόμο της κόλασης του κεφαλαίου. Και με καταστολή χωρίς «αντιπολίτευση» από το αστικό πολιτικό στρατόπεδο. Γι' αυτό μιλά για «κοινωνικό συνασπισμό».Το προπαγανδίζουν συνεχώς και τα ισχυρά συγκροτήματα του αστικού Τύπου. Φοβούνται τη δυναμική της μετατροπής της λαϊκής δυσαρέσκειας σε συνειδητή ταξική πάλη ανατροπής του αστικού πολιτικού συστήματος, της αστικής εξουσίας, με δεδομένη τη δράση των ταξικών δυνάμεων και του ΚΚΕ. Ο λαός να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, να μην εγκλωβιστεί σε τέτοιες λύσεις, να οργανωθεί, να οξύνει την ταξική πάλη, να συγκροτήσει τη λαϊκή συμμαχία, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να τους χαλάσει τα σχέδια και να τους ανατρέψει.



Κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία τη Δευτέρα

ΣΕΛ.  12   -   13
«Εκρηκτικά» τα προβλήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΣΕΛ.  16  -  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Με ταξικό μίσος πολεμούν το λαό

ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΗ
Διαχρονικά υπέρ των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  6
ΕΕΔΥΕ
Αύριο η 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΣΕΛ.  32
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΑΤ εναντίον υγειονομικών

ΣΕΛ.  12   -   13
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Πάλη για προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  11
ΚΝΕ
Οχι στη διαφήμιση και το διαχωρισμό των ναρκωτικών

Η ΚΝΕ καταγγέλλει την οργάνωση του λεγόμενου αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ, που διοργανώνεται στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου για τα ναρκωτικά, από διάφορες οργανώσεις, ΜΚΟ και κόμματα όπως η ΑΚΟΑ (συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ), οι Οικολόγοι Πράσινοι κ.ά. Σοβαρές ευθύνες έχει και η Νεολαία ΣΥΝ που το προπαγανδίζει, αλλά και η δημοτική αρχή που διευκόλυνε την πραγματοποίηση αυτού του φεστιβάλ.


ΣΕΛ.  16  -  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ