Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Δίνουν «γην και ύδωρ» στα αφεντικά

Τα νέα μέτρα στήριξης των μεγαλοεπιχειρηματιών στον κλάδο του Τουρισμού από την κυβέρνηση, όπως αυτά ανακοινώθηκαν στην προχτεσινή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι το συνδικάτο μαζί με εργαζόμενους του κλάδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ. Την ίδια, όμως, στιγμή το κατώφλι του Μεγάρου Μουσικής περνούσαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και άγνωστο παραμένει αν το πέρασε τελικά - γιατί προσήλθε - ο πρόεδρος της κλαδικής Ομοσπονδίας που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ.

Το συνδικάτο καταγγέλλει σχετικά ότι ήταν «θλιβερή εικόνα η προσέλευση του προέδρου της ΓΣΕΕ στο πάρτι όσων υπηρετεί με την πολιτική του ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Οσο για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, στη θέα των εργαζομένων του κλάδου άλλαξε κατεύθυνση. Αγνωστο παραμένει αν μπήκε από την είσοδο που επέλεξε ο πρωθυπουργός, για να αποφύγει τους εργαζόμενους, ή προτίμησε να επιστρέψει σπίτι του. Οπως και να 'χει, το "χρέος" του το κάνει στο ακέραιο, στηρίζοντας με νύχια και με δόντια την πολιτική του αρχηγού του, που υπονομεύει τη ζωή μας».

Το συνδικάτο σημειώνει ότι «ο κ. Ανδρεάδης νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ αποκάλυψε ότι "ο τουρισμός δεν έχει πολιτικό χρώμα", αφού όλες οι κυβερνήσεις τους έδωσαν και τους δίνουν γη και ύδωρ και ότι "θα πρέπει όλοι μαζί, πολιτικά κόμματα, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι να υποστηρίξουν ένα εθνικό όραμα για τον τουρισμό", ζητώντας μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν αλλαγές στη φορολογική πολιτική, στην πολιτική για την απασχόληση, και νέα κίνητρα για επενδύσεις. Γνωστό το παραμύθι, αφού είναι επανάληψη των εθνικών στόχων για την ΟΝΕ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που μεταφράστηκε σε δισ. ευρώ για το μεγάλο κεφάλαιο και χειροτέρευση της ζωής της λαϊκής οικογένειας, ή ακόμα και το πιο πρόσφατο "να πληρώσουμε την κρίση τους για να σωθεί - δήθεν - η χώρα", δηλαδή τα κέρδη τους».

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλει ότι «οι εξαγγελίες για νέα στήριξη των κρατικοδίαιτων ξενοδόχων "κλείδωσαν" με τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων εκτάσεων μέσα από το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης, αλλά και η εισαγωγή της τουριστικής κατοικίας εντός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, που θα σημάνει το παραπέρα ξεπούλημα των ακτογραμμών της χώρας, αφού έχουν ήδη ξεπουλήσει βουνά και λιμάνια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ