Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΣΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Για την καταστολή και προβοκάτσια την Πρωτομαγιά

Από τη μαζική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Μπογκοτά
Από τη μαζική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Μπογκοτά
Το τμήμα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) στην Κολομβία, με ανακοίνωση - καταγγελία του ενημερώνει το εργατικό κίνημα της χώρας και παγκόσμια, για την κρατική και παρακρατική καταστολή που εξαπολύθηκε σε διάφορες πόλεις ενάντια στους εργάτες την ημέρα της εργατικής τάξης, της Πρωτομαγιάς.

Οπως σημειώνεται: «Εκατομμύρια εργαζόμενοι και άνεργοι της πόλης και του χωριού διαδήλωσαν απαιτώντας αξιοπρεπείς μισθούς, ολοκληρωμένη αγροτική μεταρρύθμιση, ενάντια στα αστικά σχέδια της δήθεν ανάπτυξης, που ιδιωτικοποιεί την Παιδεία, την Υγεία, κατακρεουργεί δικαιώματα και παραδίδει τον εθνικό πλούτο στις πολυεθνικές. Επίσης διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου με τις ΗΠΑ και την παρουσία των βάσεων και στρατευμάτων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Κολομβία».

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι προβοκάτορες που μοιάζουν με τους γνωστούς παραστρατιωτικούς προκάλεσαν βανδαλισμούς, κάτι που έδωσε αφορμή για επέμβαση της Αστυνομίας ενάντια στη μαζική συγκέντρωση στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και άλλες πόλεις, με πολλούς τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Στο στόχαστρο βρέθηκαν ιδιαίτερα οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΣΟ.

Και η καταγγελία καταλήγει: «Γι' αυτή την καταστολή υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση του Σάντος που με μεταμφιεσμένους σε διαδηλωτές αστυνομικούς επιτέθηκε στις εργατικές κινητοποιήσεις. Καλούμε τις οργανώσεις της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση της κολομβιανής ολιγαρχίας γι' αυτό το σαμποτάζ που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μακελειό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ