Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10952

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταργηθούν τώρα οι βουλευτικές συντάξεις

Την ξεκάθαρη θέση που επανειλημμένα έχει διατυπώσει το ΚΚΕ, ότι πρέπει να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη, επανέλαβε, χτες, από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.


ΣΕΛ.  9

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ πετσοκόβουν τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Η κυβέρνηση, σε στενή συνεργασία με τον ΣΕΒ, το κεφάλαιο γενικότερα, και τη ΓΣΕΕ, ετοιμάζει το πετσόκομμα των ΒΑΕ. Η επιτυχία της Απεργίας στις 11 Μάη και η συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ είναι η πρώτη αποφασιστική απάντηση

Motion Team

Κατάργηση των ΒΑΕ σημαίνει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 τουλάχιστον χρόνια, κατάργηση των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας, μειωμένες εργοδοτικές εισφορές. Με το ΠΑΜΕ διεκδικούμε:

  • Να μην αποχαρακτηριστούν τα ΒΑΕ, να διευρυνθεί ο θεσμός. Για τα ΒΑΕ 6ωρη δουλειά - 5ήμερο, 30ωρο. Μείωση ορίου συνταξιοδότησης, 55 για τους άνδρες και 50 για τις γυναίκες, με τη γενική μείωση των μη ΒΑΕ σε 60 και 55, αντίστοιχα.
  • Λήψη όλων των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, ανάπτυξη των υποδομών και των διαδικασιών για πρόληψη επαγγελματικού κινδύνου. Δημιουργία κρατικού Σώματος γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας, στα πλαίσια αποκλειστικά Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
  • Τακτικές ιατρικές εξετάσεις, ιδιαίτερη φροντίδα για έγκυες και γενικότερα εργαζόμενες γυναίκες. Απαγόρευση νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία, απαγόρευσή της στη διάρκεια της εγκυμοσύνης για άλλα επαγγέλματα. Ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου, που να βαραίνει μόνο τον εργοδότη.

ΣΕΛ.  11

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μαχητική παρέμβαση στις αξιώσεις των μεγαλοξενοδόχων

Με συνθήματα υποδέχτηκαν χτες το απόγευμα έξω από το Μέγαρο Μουσικής τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου - ο οποίος έφτασε για να μιλήσει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων - εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής.


ΣΕΛ.  23

Καταστροφή

Η ΝΔ προτείνει ως ένα από τα μέτρα εξόδου από την κρίση και συμβολής στην ανάπτυξη (του κεφαλαίου) την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι μεγαλοεξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας διεκδικούν από την κυβέρνηση την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών για τους ίδιους, επειδή αύξησαν τις εξαγωγές τους. Για να συμβάλουν, λένε, στη μείωση της ανεργίας προσλαμβάνοντας ανέργους και στην ανάπτυξη της οικονομίας, δηλαδή του κεφαλαίου, αυξάνοντας κι άλλο τις εξαγωγές, δε θέλουν να πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να μην προχωρήσει σε ικανοποίηση τέτοιων αιτημάτων, αν δεν είναι ήδη «στα σκαριά» η προώθησή τους. Ολες οι αναδιαρθρώσεις κάνουν πιο φτηνούς τους εργαζόμενους, αυξάνοντας το βαθμό εκμετάλλευσης και τα κέρδη του κεφαλαίου (τέτοιο είναι το μέτρο της ΝΔ και των εξαγωγέων). Αλλωστε, ήδη εφαρμόζονται προγράμματα επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών, ενώ έχουν εξαγγελθεί ανάλογα μέτρα για τους εργοδότες που δεν εισφοροδιαφεύγουν. Ετσι ετοιμάζουν την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων, την οριστική ταφόπλακα στην Ασφάλιση. Οι αντεργατικές αλλαγές δεν έχουν τελειωμό. Να γιατί υπάρχει ένας ακόμη λόγος στην απεργία στις 11 Μάη να γίνει παλλαϊκός σεισμός. Να γιατί ο λαός, εμπιστευόμενος τη δύναμή του, πρέπει να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία του κεφαλαίου.



ΚΚΕ
Αύριο η συναυλία για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΣΕΛ.  3
ΚΕΔΚΕ
Συνένοχη στη νέα αφαίμαξη του λαού

ΣΕΛ.  27
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Πακέτα» στις επιχειρήσεις για την έρευνα

ΣΕΛ.  16   -   17
ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΓΚΕΝ
Πιο άγριο κυνήγι προσφύγων

ΣΕΛ.  28
ΚΚΕ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έλεγαν και λένε ψέματα στο λαό

Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε το λαό πριν τις εκλογές για τη θύελλα που θα εξαπέλυαν εναντίον του, είτε βρισκόταν στην κυβέρνηση ο ένας, είτε ο άλλος. Τώρα θέλουν να καταπιεί ο λαός τα επικίνδυνα και κοινά τους ψέματα για τις αιτίες της κρίσης, το χρέος και τα νέα δεινά που του φέρνουν.


ΣΕΛ.  7
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αναβάλλονται χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης φαρμάκων

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ