Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Αντιπαράθεση δηλωτική της σήψης των αστών

Με χυδαίες αλληλοκατηγορίες συνεχίστηκε χτες το «σίριαλ» των αντεγκλήσεων με αιχμή το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Μέσα σε κλίμα αντιπαράθεσης επιπέδου πεζοδρομίου, ενδεικτικό της σήψης του αστικού πολιτικού συστήματος και των κομμάτων του, η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής αποφάσισε χτες να ασχοληθεί το προσεχές διάστημα με την εξέταση των συμβάσεων που αφορούν στην προμήθεια των υποβρυχίων, για τα οποία παραπέμπεται σε Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος.

Τη σχετική πρόταση έκανε ο υπουργός Αμυνας, Ευ. Βενιζέλος, προσπαθώντας να αντισταθμίσει την άρνηση της κυβέρνησης -αλλά και της ΝΔ- να εξεταστεί συνολικά το θέμα τόσο της διαφάνειας, όσο και του προσανατολισμού των εξοπλισμών, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει το ΚΚΕ. Σύμφωνα με την πρόταση, θα εξεταστούν οι περίοδοι που υπουργοί ήταν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπαντωνίου και από την πλευρά της ΝΔ οι Ευ. Μεϊμαράκης και Σπ. Σπηλιωτόπουλος. Σημειώνεται, πάντως, ότι η Επιτροπή Εξοπλισμών δεν έχει τις αρμοδιότητες μίας Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής, αφού κάτι τέτοιο προϋποθέτει αλλαγή του κανονισμού της Βουλής.

Στο περιθώριο αυτής της συζήτησης, ο πρώην υπουργός Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκης και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Κοραντής αντάλλαξαν βρισιές μεταξύ τους, σε συνέχεια του «σίριαλ» δηλώσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., με αλληλοκατηγορίες για συμμετοχή στους ανταγωνισμούς των πολυεθνικών που εμπλέκονται με τους εξοπλισμούς.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης άφησε υπονοούμενα για τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρη, με τη φράση «κάτι ξέρει... από Γαλλικά», ενώ τώρα θυμήθηκε ότι είναι «ηθικά αδιανόητο» να είναι βουλευτής ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ, αμέσως μετά τη θητεία του. Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στην Επιτροπή, επιτέθηκε φραστικά στον Γ. Κοραντή με χυδαίες εκφράσεις, κατηγορώντας τον για προσπάθεια να τον παραπέμψει «σε ειδικό δικαστήριο», με στοιχεία που φέρεται ότι διέθετε λόγω της θητείας του στην ΕΥΠ. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Γ. Κοραντής κάνει λόγο για «πρωτοφανή συμπεριφορά για τα κοινοβουλευτικά ήθη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ