Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Να φύγει το ΝΑΤΟικό καράβι από την πόλη

Συγκέντρωση σήμερα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων

«Το πολεμικό πλοίο του ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητο. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Με αυτό το σύνθημα η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας καλεί το λαό και τη νεολαία της πόλης, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλ. Τριών Συμμάχων, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία του αγγλικού ΝΑΤΟικού πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας, όπου κατέπλευσε χτες και αναμένεται να αποπλεύσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στη δύναμη της ΝΑΤΟικής επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» (Ενεργό Εγχείρημα), όπου συμμετέχουν σε μόνιμη βάση μια ελληνική φρεγάτα και άλλα πολεμικά πλοία. Η επιχείρηση ξεκίνησε το 2001 με σκοπό την αντιμετώπιση «τρομοκρατικών ενεργειών» στη Μεσόγειο και συμπεριλαμβάνει την παρακολούθηση, τη συνοδεία και τις νηοψίες μη στρατιωτικών σκαφών. Με την έναρξη των ΝΑΤΟικών πολεμικών επιχειρήσεων κατά της Λιβύης, η «ACTIVE ENDEAVOUR» έχει ενταχθεί στην ευρύτερη επιχείρηση ναυτικού αποκλεισμού της Λιβύης.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας τονίζει:

«Για μια ακόμα φορά το λιμάνι της Πάτρας μετατρέπεται σε χώρο ελλιμενισμού ΝΑΤΟικού πλοίου, παρά την αντίθεση του λαού και της νεολαίας στις επισκέψεις των ΝΑΤΟικών, στους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. Οι ελληνικές κυβερνήσεις με την ανοχή και τη στήριξη των Δημοτικών Αρχών παραχωρούν τις λιμενικές εγκαταστάσεις, τα χωρικά ύδατα για τις ανάγκες των φονιάδων των λαών.

Αυτή την ώρα που το ΝΑΤΟ δολοφονεί στοχοποιημένα αμάχους και νήπια στη Λιβύη, που επεμβαίνει σε όλο τον κόσμο, για να τσακίσει τους λαούς και τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα, για να εξυπηρετηθούν τα γεωστρατηγικά και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, ο λαός της Πάτρας, οι μαζικές - λαϊκές οργανώσεις πρέπει να απαιτήσουμε να φύγει τώρα το ΝΑΤΟικό πλοίο.

  • Εξω οι ΝΑΤΟικοί, είναι ανεπιθύμητοι.
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας στους πολέμους και στις επεμβάσεις.
  • Να αποχωρήσουν τα ελληνικά στρατεύματα και τα πλοία από τις αποστολές σε άλλες χώρες.
  • Να κλείσουν οι βάσεις και να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές.
  • Να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ