Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015»
Αντιλαϊκό πλαίσιο αρπαγής ακόμα 76 δισ. ευρώ!

Ανακοινώθηκαν χτες οι βασικοί άξονες της νέας επίθεσης κυβέρνησης - πλουτοκρατίας ενάντια στα λαϊκά στρώματα

Οι... γενικές γραμμές των μέτρων που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες, για να συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της νέας βάρβαρης επίθεσης που θα εξαπολυθεί από τις επόμενες μέρες ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας. Οπως και να διαβαστούν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις, η όλο και πιο επικίνδυνη διαχωριστική γραμμή τού «τσακίζω με κάθε τρόπο το λαό» για να στηριχθούν και να εξασφαλιστούν τα παραπέρα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας είναι παραπάνω από εμφανής. Μια γραμμή που πρέπει να σπάσει άμεσα, καθώς όσο περνάει ο χρόνος, οι παρεμβάσεις κυβέρνησης - τρόικας γίνονται όλο και πιο οδυνηρές για το λαό.

Κεντρική λογική του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015», είναι η κλιμάκωση της λεηλασίας του λαού και τόπου, πέρα από το περσινό μνημόνιο, πέρα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το χειμώνα, πέρα από τα επικαιροποιημένα κείμενα της κυβέρνησης με την τρόικα... Ο στόχος και μόνο που θέτουν οι κυβερνώντες και οι συνομιλητές τους στην ΕΕ και το ΔΝΤ, τα λέει όλα: Σκοπεύουν να αφαιμάξουν ακόμα 76 δισεκατομμύρια από το λαό και τον κοινωνικό πλούτο, για να τα καταθέσουν, μαζί με τα τόσα και τόσα δισεκατομμύρια που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα, στους τραπεζίτες και άλλους άρπαγες του μόχθου του λαού.

Τα ποσά αυτά, που αποτελούν και το νέο πεσκέσι της κυβέρνησης προς την πλουτοκρατία, θα προέλθουν από συμπληρωματικά μέτρα που θα αφορούν τη φετινή χρονιά (3 δισ. ευρώ), από το πετσόκομμα των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα (23 δισ. ευρώ) και την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των συνθηκών ζωής του λαού για την περίοδο μέχρι το 2015 και ακόμα 50 δισ. ευρώ που σχεδιάζουν να αρπάξουν από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με ορίζοντα το 2015.

Οι κομμουνιστές είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει ότι ο αντιλαϊκός κατήφορος της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να στηρίζει τους εκπροσώπους του κεφαλαίου να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση, δεν έχει τελειωμό. Ετσι και τώρα λέμε ότι και αυτά τα μέτρα, δε θα είναι τα τελευταία. Πολύ σύντομα, και με την επίκληση νέων αδιεξόδων που θα ορθώνονται εξαιτίας των αντιφάσεων και αντιθέσεων που γεννά και συντηρεί το σύστημα, ειδικά την περίοδο της κρίσης, οι εργαζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι και με νέες αντιδραστικές - αντιλαϊκές ρυθμίσεις.

Το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015» χωρίζεται σε δύο κεντρικά κεφάλαια. Το ένα αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, το δεύτερο τις νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις στο χώρο της δημοσιονομικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ