Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Απροκάλυπτη στήριξη στο νέο πακέτο μέτρων

Ετοιμα να υπερψηφίσουν και το Σύμφωνο για το ευρώ δηλώνουν στελέχη του κόμματος

«Εκθεση ιδεών εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε τη χτεσινή πρωθυπουργική ομιλία η ηγεσία της ΝΔ, αποφεύγοντας να κάνει το παραμικρό σχόλιο για το περιεχόμενο του νέου πακέτου μέτρων, ακριβώς γιατί συμφωνεί πλήρως και στο σύνολό του. Η ηγεσία της ΝΔ έστρεψε τα άσφαιρα πυρά της κατά της «ατολμίας» της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άμεση υλοποίησή τους. «Φοβήθηκε να πει ποια είναι τα νέα, επώδυνα μέτρα που σχεδιάζει και μετέθεσε την ανακοίνωσή τους για μετά το Πάσχα», αποφάνθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, προσποιούμενος ότι δεν είδε τίποτα στο πακέτο των 26 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ούτε στις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην χτεσινοβραδινή ομιλία του στην Κομοτηνή ο Αντ. Σαμαράς: «Για την "ταμπακιέρα" (σ.σ. ο πρωθυπουργός) δεν είπε λέξη: Ετοιμάζει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων. Μας το φιλάει όμως για μετά το Πάσχα», υποστήριξε, ακριβώς για να μη μιλήσει ο ίδιος για την ταμπακιέρα, αν και παραδέχθηκε ότι «σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο προστέθηκαν επιπλέον μέτρα για το 2011 ύψους 3 δισ. ευρώ». Ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε και αυτός να εστιάσει τη δημαγωγική κριτική του στην «αναποτελεσματικότητα» της εφαρμοζόμενης πολιτικής, προκειμένου να δικαιολογήσει το μονόδρομο της άμεσης υλοποίησης νέων φιλομονοπωλιακών μέτρων.

Σ' αυτό το πνεύμα, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί παρόλο που πάρθηκαν ακόμα περισσότερα μέτρα από αυτά που προέβλεπε το μνημόνιο, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν φτωχότερα. «Από μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ που προέβλεπε το μνημόνιο για το 2011, φτάσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, στον προϋπολογισμό, στα 14 δισ. ευρώ και τώρα με τα νέα μέτρα ο λογαριασμός υπερβαίνει τα 17 δισ. Διπλάσια δηλαδή μέτρα απ' ό,τι αρχικά προέβλεψε η κυβέρνηση και το ΔΝΤ με το Μνημόνιο», ήταν η διαπίστωση που έκανε για να καταλήξει στο ανούσιο συμπέρασμα «διπλές, θυσίες, διπλή μιζέρια»...

Την ίδια στιγμή, στελέχη της ΝΔ θεωρούν περίπου δεδομένη την υπερψήφιση του νέου Συμφώνου για το ευρώ, δηλαδή του πρώην Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, όταν έρθει προς κύρωση στη Βουλή. «Παρά τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχουμε για το Σύμφωνο για το ευρώ, δυσκολεύομαι να δω τη ΝΔ να μην το ψηφίζει, εξάλλου ότι το Σύμφωνο για το ευρώ τυγχάνει και της ομόφωνης στήριξης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», δήλωσε χαρακτηριστικά (στην ΕΡΑ) ο Κυρ. Μητσοτάκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ