Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Ξεκάθαρες οι θέσεις των ταξικών δυνάμεων, κούφια λόγια από τις δυνάμεις της υποταγής και του καιροσκοπισμού

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των επόμενων ημερών καθόρισε η χτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων οδηγών στα μπλε λεωφορεία, ενώ σήμερα και αύριο θα γίνουν γενικές συνελεύσεις στους άλλους συγκοινωνιακούς φορείς. Στη χτεσινή γενική συνέλευση αναδείχθηκε ξανά η ολοκληρωμένη θέση των ταξικών δυνάμεων απέναντι στα μισόλογα και τις κούφιες εκφράσεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, των κάθε λογής τυχοδιωκτικών συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Οι ταξικές δυνάμεις μίλησαν για τις αιτίες της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης. Καταδίκασαν όσους τη στηρίζουν και κάλεσαν σε συνέχιση του αγώνα και συντονισμό της δράσης όλων των εργαζομένων, ώστε να δοθεί ενιαία αγωνιστική απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχονται. Στην αντίπερα όχθη, οι άλλες δυνάμεις σε γενικόλογες καταγγελίες του νομοσχεδίου για τις συγκοινωνίες, δεν αμφισβήτησαν ούτε στα λόγια την πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών, και πολλές από αυτές πλειοδότησαν στο ποια θα προτείνει την πιο «αγωνιστική» μορφή κινητοποίησης χωρίς ουσιαστικό στόχο και περιεχόμενο.

Τελικά, η γενική συνέλευση αποφάσισε να γίνουν στάσεις εργασίας (11 π.μ. - 3.30 μ.μ.) στις 9 και 11 Φλεβάρη, 24ωρη απεργία τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, νέα στάση εργασίας την επομένη και γενική συνέλευση.

Στη χθεσινή συνέλευση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σημείωσε ότι το ΠΑΜΕ επιδιώκει ο αγώνας τους να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού. Είναι ένας αγώνας, είπε, που πρέπει να συνεχιστεί με ταξική ενότητα και μέτωπο όλων αυτών που πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική. Απαντώντας στις άθλιες μεθοδεύσεις διαφόρων δυνάμεων που επιχειρούν να ταυτίσουν το ΠΑΜΕ με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε ότι οι ταξικές δυνάμεις δε συμβιβάζονται, δε στηρίζουν τις αντεργατικές πολιτικές. Καθημερινά αναδεικνύουν ότι η μόνη διέξοδος από τη βαρβαρότητα είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ο ομιλητής υπογράμμισε την ανάγκη της ενιαίας αγωνιστικής δράσης σε ταξική κατεύθυνση όλων των εργαζομένων και έκανε σαφές, ότι μόνο σε μια άλλη οικονομία, όπου ο πλούτος που παράγουν οι εργάτες θα ανήκει στο λαό, θα μπορούν οι συγκοινωνίες να είναι σταθερά και αμετάκλητα δημόσιες, οι εργαζόμενοι να έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία.

Σήμερα θα γίνουν στάσεις εργασίας σε ηλεκτρικό, μετρό (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και τραμ (12 το μεσημέρι - 4 μ.μ.). Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας θα γίνουν γενικές συνελεύσεις. Επίσης αύριο Τετάρτη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και γενική συνέλευση θα κάνουν και στα τρόλεϊ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ