Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Συγκέντρωση ενάντια στο χαράτσι των 5 ευρώ

Συγκέντρωση και στη Νάουσα

Από την κινητοποίηση στη Ζάκυνθο
Από την κινητοποίηση στη Ζάκυνθο
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, χτες, δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπλόκαραν τα ταμεία του νοσοκομείου Ζακύνθου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαράτσι των 5 ευρώ και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης που μετατρέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε προνόμιο των λίγων. Παρά την προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, ο κόσμος αντιμετώπισε την κινητοποίηση με ενθουσιασμό και σχόλια του τύπου «πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι, δεν πάει άλλο».

Στο μεταξύ, χτες δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου απέκλεισαν για δύο ώρες τα Ταμεία των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πλωμαρίου στη Μυτιλήνη. Την ίδια ώρα, έγινε πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης στην πλατεία της Καλλονής, στην αγορά, στους χώρους δουλειάς, στις τράπεζες, μοιράστηκε το υλικό των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ. Ο κόσμος έδειχνε θετική ανταπόκριση στην κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενος για τα άγρια χαράτσια που πρέπει να πληρώνει για την υγεία του.

Συγκέντρωση στη Νάουσα

Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στη Νάουσα. Την κινητοποίηση διοργάνωσε ο Δήμος, μετά τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν από τις πολύμορφες παρεμβάσεις και διαδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου και τη γενική κατακραυγή που εξέφρασε ο λαός της Νάουσας απέναντι στους συνολικότερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων στο νοσοκομείο «Παναγία» στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων στο νοσοκομείο «Παναγία» στη Θεσσαλονίκη
Το ΠΑΜΕ, συγκροτημένα, με δική του προσυγκέντρωση, ξεκίνησε από το ΕΚ της Νάουσας και με πορεία κατευθύνθηκε στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Καρατάσου. Εκπρόσωποί του ΕΚ Νάουσας ζήτησαν το λόγο, προκειμένου να μιλήσουν στη συγκέντρωση, όμως δεν τους επιτράπηκε. Ο Δήμαρχος δεν ήθελε να καταγγελθεί από το βήμα η υποκριτική στάση των αιρετών του δικομματισμού, που από τη μία στηρίζουν με χέρια και πόδια τον «Καλλικράτη» και από την άλλη αντιδρούν δήθεν στις επιπτώσεις που φέρνει, όπως οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, κ.λπ.

Από την ντουντούκα, οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και στελέχη του ΠΑΜΕ παρουσίασαν το πλαίσιο πάλης που πρότειναν στο Δημοτικό Συμβούλιο και αρνήθηκαν να υιοθετήσουν οι παρατάξεις του δικομματισμού.

Κινητοποίηση συνταξιούχων σε Θεσσαλονίκη - Λιτόχωρο

Με δυναμικές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Λιτόχωρο, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων απαίτησαν δημόσια και δωρεάν Υγεία, να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ και η επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Παράλληλα, απαίτησαν πλήρη στελέχωση των ιατρείων του ΙΚΑ και των νοσοκομείων με όλο το αναγκαίο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, κ.λπ.). Στη Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι, με το πανό της ΣΕΑ συνταξιουχικών οργανώσεων, αρχικά πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 7 το πρωί στο ΙΚΑ της Νέας Κρήνης. Στη συνέχεια, με πορεία κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο «Παναγία» όπου κι εκεί, στις 9 το πρωί πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση.

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ στο Λιτόχωρο Πιερίας. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ