Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥ «ΚΟΝΤΙ»
Εκβιάζει με απολύσεις

Σε ωμούς εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους για να επιβάλλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, επιδίδεται η εργοδοσία στην πολυεθνική μετάλλου «ΚΟΝΤΙ», στο Βόλο. Τους εκβιαστικούς όρους διατυπώνει σε έγγραφό της. Το έγγραφο γνωστοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, λίγες μέρες μετά τις απολύσεις 12 εργατών που κοινοποιήθηκαν με εξώδικα τα οποία επέδωσαν δικαστικοί κλητήρες στα σπίτια τους, ενώ το προηγούμενο διάστημα πετάχτηκαν στο δρόμο της ανεργίας άλλοι 35 συνάδελφοί τους με τη μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης».

Μεταξύ των άλλων, στο έγγραφο αναφέρεται: «Να υπάρξει συμφωνία - αναφέρει χαρακτηριστικά - στη νέα οργάνωση του χρόνου εργασίας με βάση τις παραγγελίες και τις ανάγκες μείωσης των λειτουργικών εξόδων, διατηρώντας αμετάβλητο τον καταβαλλόμενο μισθό, δηλαδή εάν χρειαστεί λόγω αυξημένης ζήτησης, να συμφωνήσει κάποιος να εργαστεί για 10 ώρες αντί για οκτώ και το πολύ 3 φορές τη βδομάδα και να αναπληρώνει τις ώρες αυτές δουλεύοντας λιγότερο, όταν ο όγκος των παραγγελιών είναι μικρός». Και καταλήγοντας στο έγγραφό αναφέρει ότι «εάν δεν συμφωνήσουμε στα παραπάνω, η συμφωνία για την αποφυγή των απολύσεων δεν ισχύει».

Οι εργαζόμενοι, απορρίπτοντας τους εργοδοτικούς εκβιασμούς σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, προχτές, ύστερα και από την πετυχημένη 24ωρη απεργία τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν από αύριο σε νέες κινητοποιήσεις απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να μη γίνουν άλλες και να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ