Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
Μεθαύριο Πέμπτη μέρα ολοήμερης κινητοποίησης

Οι ταξικές δυνάμεις να προχωρήσουν παντού, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε συγκεντρώσεις, συζητήσεις και συσκέψεις για μαζική και καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 23 Φλεβάρη

Σε κάθε τόπο δουλειάς, οργανώνουν τον αγώνα οι ταξικές δυνάμεις
Σε κάθε τόπο δουλειάς, οργανώνουν τον αγώνα οι ταξικές δυνάμεις
Μέρα ολοήμερης κινητοποίησης έχουν κηρύξει την Πέμπτη 10 Φλεβάρη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, ενάντια στην πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις, μειώνει τους μισθούς, καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα, εμπορευματοποιεί την υγεία, υποβαθμίζει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην οργάνωση της πάλης, μπροστά και στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Ηδη, τα δημαρχεία των πόλεων έχουν οριστεί ως ενιαίος τόπος συγκέντρωσης και εκκίνησης συλλαλητηρίων, στις 6 μ.μ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΜΕ, καλεί τις ταξικές δυνάμεις στον ιδιωτικό τομέα, μεθαύριο Πέμπτη, να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, συζητήσεις και συσκέψεις μέσα στους τόπους δουλειάς. Να αξιοποιήσουν τα διαλείμματα και άλλους τρόπους, για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για μαζική και καθολική συμμετοχή στην απεργία με τα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων. Αντίστοιχα, στο δημόσιο τομέα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καλούνται να αξιοποιήσουν τη στάση εργασίας (11.30 π.μ. - λήξη ωραρίου), προχωρώντας σε συγκεντρώσεις, μαζώξεις σε κάθε χώρο των επιτροπών αγώνα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σήμερα Τρίτη στη στάση εργασίας του κλάδου (11 π.μ. - λήξη ωραρίου) με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης. Επιπλέον, στις 10 Φλεβάρη, το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, είτε είναι συμβασιούχοι (που έχουν 24ωρη απεργία) είτε είναι μόνιμοι (και έχουν στάση από 11 π.μ. έως λήξη ωραρίου), σε κάθε δήμο να δράσουν με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Στον Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη, μια σειρά από δραστηριότητες (εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις), καθώς και πικετοφορίες σε όλους τους δήμους της περιοχής. Στον Πειραιά, η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Μεθαύριο, 10 Φλεβάρη, οι ταξικές δυνάμεις στον Πειραιά, προχωρούν σε συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή. Το πρωί της ίδιας μέρας, θα γίνει σύσκεψη στις 11 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, την οποία διοργανώνουν οι Ενωση Μηχανικών, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΡΠΝ), Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ), Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών και Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΑΕΝ. Αμέσως μετά τη σύσκεψη θα γίνει παρέμβαση στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ).

Σε Εύβοια - Φθιώτιδα, η δράση στις 10 Φλεβάρη, ξετυλίγεται ως εξής:

  • Στη Χαλκίδα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς συλλαλητήριο. Το πρωί, θα γίνουν εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα, στα ΚΑΠΗ, στο ΙΚΑ, ενώ το ΠΑΜΕ Υγειονομικών θα κάνει κατάληψη στα εκδοτήρια εισιτηρίων των εξωτερικών ιατρείων.
  • Στο Αλιβέρι, συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ., με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και στην Ιστιαία εξόρμηση στα καταστήματα και τα σχολεία.
  • Στη Φθιώτιδα, συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.
  • Στο Βόλο, συγκέντρωση στην πλατεία πανεπιστημίου στις 6.30, παρέμβαση το πρωί στον ΟΑΕΔ, και στη Σκιάθο, κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς, στις 8.30 π.μ., στο Κέντρο Υγείας.
Για την Υγεία

Στο επίκεντρο μπροστά στην απεργία, μπαίνουν και τα ζητήματα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας, καθώς και αυτά των Συλλογικών Συμβάσεων, της ανεργίας κλπ.. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας θα περιοδεύσουν στους παρακάτω χώρους δουλειάς:

  • 9/2/2011 στα Πρακτορεία Τύπου.
  • 10/2/2011 στη «Βιβλιοσυνεργατική».

Επιπλέον, θα παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση εργαζομένων «Softex» στις 9/2.

Στο μεταξύ εντείνονται οι δραστηριότητες των ταξικών συνδικάτων, με γενικές συνελεύσεις, για την προετοιμασία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, θα γίνει στην πλατεία Ομονοίας, στις 11 π.μ.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις των ταξικών Συνδικάτων:

  • Σήμερα, Τρίτη, στις 6 μ.μ., η ταξική Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων στα γραφεία του συνδικάτου (Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ.).
  • Την Παρασκευή 11 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ, στη 1 μ.μ.
  • Τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ