Τετάρτη 5 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

«HOT SPOT» - ΧΙΟΣ: Σε στάση εργασίας (9 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 7 μ.μ., για την πρωινή και την απογευματινή βάρδια αντίστοιχα) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» στη Χίο, στο «hot spot» της ΒΙΑΛ και στο δήμο Χίου. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα γίνουν παρεμβάσεις στο δήμο, την Περιφέρεια και τον ΟΑΕΔ. Διεκδικούν ανανέωση των συμβάσεων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με συλλογικές συμβάσεις, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Κατάργηση των προγραμμάτων πείνας και των μορφών ελαστικής απασχόλησης.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ: 48ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στην υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, διεκδικώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων. Περίπου 60 συμβασιούχοι είναι τέσσερις μήνες απλήρωτοι, ενώ πολλοί από τους υπόλοιπους 350 αντιμετωπίζουν νέα καθυστέρηση στη μισθοδοσία τους. Σήμερα θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και αύριο Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 12 το μεσημέρι.

ΥΓΕΙΑ: Mε αφορμή τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για την ιατρική ειδικότητα, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά έχει προγραμματίσει για αύριο, Πέμπτη 6 Απρίλη, στάση εργασίας (11 π.μ.- 3 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

ΠΑΣΕ «WIND»: Σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της καλεί η «Ταξική Ενότητα» στις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού σωματείου ΠΑΣΕ «WIND» που γίνονται σήμερα κι αύριο. Στη Διακήρυξή της καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο σωματείο και να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της «για ένα σωματείο οργανωτή στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία, ΕΕ, ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους (...) ενάντια στην πολυδιάσπαση και το διαχωρισμό, όπου όλοι οι εργαζόμενοι της "WIND" θα έχουν λόγο και ρόλο, χωρίς προκαταλήψεις (...) που θα ενώνει όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Θα ενώνει τους εργαζόμενους της "WIND" με τους εργαζόμενους του κλάδου με τη συμπόρευση με το κλαδικό σωματείο, το ΣΕΤΗΠ».

«LEROY MERLIN»: Σε κινητοποίηση στο κατάστημα «Leroy Merlin» στον Πειραιά προχώρησε ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά το απόγευμα της Δευτέρας 3 Απρίλη, με αφορμή την απόλυση δυο εργαζομένων και την άρνηση της διοίκησης του καταστήματος να συναντηθεί με το σωματείο. Το σωματείο διεκδικεί την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Με την κινητοποίηση κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στόχος της εργοδοσίας είναι η αντικατάσταση παλιότερων εργαζομένων με νέους, ακόμα πιο φθηνούς, αλλά και η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.

ΤΡΟΛΕΪ: Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα (11 π.μ. - 4 μ.μ.) οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, λόγω Γενικής Συνέλευσης.

ΟΤΑ: Δικάζονται σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συνδικαλιστές στο χώρο των ΟΤΑ, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις το Μάρτη του 2010.

«ΝΟΚΙΑ»: Σε στάση εργασίας (2 μ.μ. - 4 μ.μ.) προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στη «ΝΟΚΙΑ» ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και τα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις, απαιτώντας υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης κ.ά. Να σημειωθεί ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι εκλογές (ξεκίνησαν χτες) για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, με την «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» να καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους υποψηφίους της.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ: Απεργία κήρυξε για την Παρασκευή το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, μετά από πρόταση της πλειοψηφίας. Η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Συμπαράταξη» αναδεικνύει τις ευθύνες της πλειοψηφίας για τον τρόπο οργάνωσης της απεργίας και το περιεχόμενο που δίνουν σε αυτή, παίζοντας «το παιχνίδι των τραπεζιτών όσο κρύβουν τις αιτίες που επιδεινώνουν τους όρους εργασίας μας, το εισόδημά μας, οι εργασιακές μας σχέσεις». Η «Ενιαία» προβάλλει τα αιτήματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας κ.ά.

«FINTEXPORT»: Σε δίκη σέρνονται την Πέμπτη 6/4 εργαζόμενοι και μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Fintexport». Αντιμετωπίζουν κατηγορίες μετά από μήνυση που είχε καταθέσει η εργοδοσία κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους στο εργοστάσιο στον Αγιο Στέφανο, που ξεκίνησαν το 2012 και συνεχίστηκαν για πολλούς μήνες. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και τονίζει ότι η προσπάθεια για συκοφάντηση και παρεμπόδιση των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων θα πέσουν στο κενό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ