Τετάρτη 5 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η ΕΡΤ και το «μαύρο» στο ΚΚΕ

Είναι εντυπωσιακά προκλητικός ο τρόπος με τον οποίο η ΕΡΤ αποσιώπησε εντελώς την ολοκλήρωση των εργασιών του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Κυριακής δεν βρέθηκε ούτε ένα λεπτό για να δοθεί η είδηση της επανεκλογής του Δημήτρη Κουτσούμπα στη θέση του ΓΓ της ΚΕ ή της εκλογής νέας Κεντρικής Επιτροπής ή για την υπερψήφιση της Πολιτικής Απόφασης του 20ού Συνεδρίου. Βέβαια, το συγκεκριμένο ήταν το αποκορύφωμα, αφού και τις προηγούμενες μέρες των εργασιών, στα δελτία ειδήσεων του κρατικού - κυβερνητικού συγκροτήματος, στις όποιες μικρές αναφορές για το Συνέδριο του Κόμματος κυριάρχησαν οι ανακρίβειες, με την ΕΡΤ να «εξαφανίζει» ακόμα τα χαιρετιστήρια μηνύματα προς το ΚΚΕ από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, αναφέροντας, για παράδειγμα, ότι τέτοια έστειλαν μόλις ...32 κόμματα, αντί για 102 που ήταν το σωστό. Δεν είναι η πρώτη φορά και προφανώς ούτε η τελευταία που η ΕΡΤ «θάβει» ή διαστρεβλώνει τόσο σοβαρά ζητήματα σε σχέση με το ΚΚΕ, επαληθεύοντας ότι το «μαύρο» που έχουν ρίξει στο ΚΚΕ και τη δράση του είναι συνειδητή πολιτική επιλογή και επίσημη γραμμή τους, με ευθύνη προφανώς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Μοντέλο Cosco» στη ΔΕΗ...

«Μοντέλο Cosco» θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και στη ΔΕΗ ΑΕ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα. Σε συνεντεύξεις του το τελευταίο διάστημα σημειώνει το παράδειγμα του Πειραιά που «εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια διεθνώς», βάζοντας την Ελλάδα «στον παγκόσμιο χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών, γεγονός που θα φέρει τεράστια οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά οφέλη». «Τις ίδιες δυνατότητες έχουμε και στον ενεργειακό τομέα» ισχυρίζεται ο υφυπουργός, ξεδιπλώνοντας το σχέδιο για μετατροπή της χώρας «σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο», με «στρατηγική αξιοποίηση όλων των πηγών Ενέργειας και κεφάλαια». Οπως εξηγεί, «έχουμε το πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης, καθώς και το πλεονέκτημα στο συνδυασμό πηγών Ενέργειας, που δεν το έχουν πολλοί» και γι' αυτό «δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλουμε μόνοι μας διλήμματα που μας καταδικάζουν σε αδράνεια και επιτρέπουν σε άλλους να σφετερίζονται δικά μας πλεονεκτήματα».

... για τα οράματα του κεφαλαίου

Τα οράματα της αστικής τάξης αποτυπώνονται στα σχέδια της κυβέρνησης για μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο. Η εκπλήρωση αυτών των σχεδίων, όμως, περνάει μέσα από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς, ενώ και μόνο η επίκληση του «μοντέλου Cosco» για τη ΔΕΗ φανερώνει τις παραπέρα ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους σημερινούς εργαζόμενους της επιχείρησης. Αλλη μια επιβεβαίωση ότι τα σχέδια του κεφαλαίου για μεγέθυνση της κερδοφορίας του και αναβάθμιση του ρόλου του στην περιοχή συνοδεύονται από ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης στο εσωτερικό και όξυνση των κινδύνων για το λαό από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Ξαναζεσταίνουν αυταπάτες

«Η κυβέρνηση άργησε πάρα πολύ να φέρει στην ατζέντα τα ζητήματα της νέας γενιάς και αυτό ήταν λάθος, εάν αναλογιστούμε πως η πλειονότητα των νέων συνέβαλε στο να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα συμβάλουμε στο διάλογο για την ανάδειξη προτάσεων», δηλώνει ο Γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην «Αυγή». «Αντιλαμβανόμαστε την κυβέρνηση ως εργαλείο», δήλωνε στην ίδια συνέντευξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ασχολήθηκε και με το παραπάνω με τη νεολαία, αφού η πολιτική της έχει άμεσο αντίκτυπο στο παρόν και το μέλλον της, με τις περικοπές στο μορφωτικό δικαίωμα, την εδραίωση της εργασιακής ζούγκλας, τη διατήρηση του υποκατώτατου μισθού, με μέτρα που επηρεάζουν όλο το φάσμα της ζωής της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της. Αυτήν την κυβέρνηση, που φέρνει το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τη θεωρεί «εργαλείο», ξαναζεσταίνοντας αυταπάτες για λύσεις μέσα από τη διαχειριστική πολιτική μιας «κυβέρνησης της αριστεράς». Αλλά επειδή το αγκίστρι χρειάζεται και το κατάλληλο δόλωμα, το στέλεχος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει με έμφαση ότι «εμείς δεν είμαστε ούτε υπουργοί ούτε η κυβέρνηση. Είμαστε μια αυτόνομη οργάνωση νεολαίας». Που αναλαμβάνει να ποτίσει τα μυαλά των νέων με το δηλητήριο της αστικής διαχείρισης, θα προσθέταμε εμείς, όταν σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η μαζική συμμετοχή της νεολαίας στην ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που θα στοχεύει στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, στην ανατροπή και όχι στη συντήρηση, στον εξωραϊσμό και στη στήριξη του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org