Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στάση εργασίας για τη μονιμότητα

Συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ομόνοια, στις 11 το πρωί, και πορεία στη Βουλή

Πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. έως το τέλος της βάρδιας ) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ - με την ουσιαστική στήριξη του ΠΑΣΟΚ - να καταργήσει τη μονιμότητα στο Δημόσιο μέσω της αναθεώρησης του άρθρου 103 του Συντάγματος, που θα συζητηθεί την ίδια μέρα στη Βουλή.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε μαζική συμμετοχή στη στάση και στη συγκέντρωση που οργανώνουν στην πλατεία Ομόνοιας, στις 11 το πρωί, απ' όπου και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ είχαν προτείνει την κήρυξη 24ωρης απεργίας αντί για στάση εργασίας και κλιμάκωση του αγώνα - πρόταση που απέρριψε η πλειοψηφία. Σχετικά με το περιεχόμενο της αναθεώρησης, οι ταξικές δυνάμεις προτείνουν την κατάργηση της σημερινής παραγράφου που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, την κατοχύρωση της μονιμότητας.

Απεργίες στα νοσοκομεία

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων αρχίζουν την επόμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που παγώνει τους μισθούς και χειροτερεύει τις συνθήκες εργασίας και συνταξιοδότησης.

Στις 29 Νοέμβρη 2006 θα γίνει 24ωρη πανελλαδική απεργία και εφτάωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 3 μ.μ.) στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας θα κάνει συγκέντρωση στην Ομόνοια, ώρα 9.30 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στις 5 και 6 Δεκέμβρη θα γίνει 48ωρη πανελλαδική απεργία. Για τις 5 Δεκέμβρη 2006 η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων μόνο στην Αττική, παρά την πρόταση της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης» για πανελλαδική στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org