Σάββατο 16 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Την Τετάρτη η νέα πανελλαδική κινητοποίηση

Σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 20/11 προχωρούν οι συμβασιούχοι στις Δασικές Υπηρεσίες, ενάντια στις απολύσεις και διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά.

Για την κινητοποίηση, απόφαση έχουν πάρει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες, των οποίων ξεκίνησαν ήδη οι απολύσεις.

Τη μέρα εκείνη θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 12 μ., με την ΟΣΕΑΔΕ να έχει κηρύξει στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους (11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου), για να διευκολυνθεί η προσέλευση. Αντίστοιχη στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και καλεί στην κινητοποίηση που οργανώνουν η ΟΣΕΑΔΕ και η Συντονιστική Επιτροπή.

Η ΟΣΕΑΔΕ και η Συντονιστική Επιτροπή διεκδικούν: 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων των 5.066 συμβασιούχων των «κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας στις Δασικές Υπηρεσίες. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες σε αορίστου χρόνου, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αρση όλων των νομικών περιορισμών στη μετατροπή των συμβάσεων των «ευέλικτων» εργαζομένων σε αορίστου χρόνου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυξήσεις στους μισθούς και αναπλήρωση όλων των απωλειών. Υπογραφή ΣΣΕ. Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων του Κτηματολογίου.

Τον αγώνα των συμβασιούχων στηρίζουν μια σειρά από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και μαζικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ