Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΤΟΕ
Ανάγκη η αλλαγή των συσχετισμών

Με το έτσι θέλω «νομιμοποίησαν» αντιπροσώπους ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις

Ξεκίνησε χτες τις εργασίες του το 28ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ που ολοκληρώνεται αύριο με τις εκλογές για την ανάδειξη του Γενικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

Το Συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμούς εκπροσώπων των κομμάτων. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στ. Σκοπελίτης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών και η δραματική χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ευθύνες γι' αυτό έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του χώρου που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας έβαλαν πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Καταλήγοντας ανέδειξε την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος εκείνων των κομμάτων και κύρια σε βάρος του δικομματισμού για να γίνει δυνατή η εφαρμογή μιας πολιτικής που στα πλαίσιά της το χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι τράπεζες θα ανήκουν στο λαό και θα αποτελούν λαϊκή περιουσία, θα μετατραπούν σε μοχλό φιλολαϊκής ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας.

Οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ ήταν «γενναιόδωροι» σε ό,τι αφορά μόνο τις διαπιστώσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου αλλά στις προτάσεις τους παρέμειναν στα πλαίσια της λογικής του εφικτού. Η επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστικό Μέτωπο Τραπεζοϋπαλλήλων» - που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ - Αλ. Μπαλλού, ανέδειξε στην τοποθέτησή της την ανάγκη να αποκτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό προσανατολισμό.

Η πρώτη μέρα σημαδεύτηκε από τη νοθεία του Συνεδρίου με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που «νομιμοποίησαν» με το «έτσι θέλω» αντιπροσώπους στο συνέδριο παρότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις γι' αυτό. Το γεγονός κατήγγειλε ο συνδυασμός «Αγωνιστικό Μέτωπο Τραπεζοϋπαλλήλων» με δήλωσή του στο Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ