Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Πιο δυναμικά στον αγώνα

Να εντείνουν τη δράση τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που εκπροσωπούν, δεσμεύτηκαν οι αντιπρόσωποι του 18ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας. Νέο κρούσμα αστυνομικής παρακολούθησης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου

Από τις εργασίες του συνεδρίου
Από τις εργασίες του συνεδρίου
Την κλιμάκωση και ένταση των αγώνων τους ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, επαναβεβαίωσαν οι χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ, που εκφράζονται μέσα από την ταξική τους Ομοσπονδία, χτες πρώτη μέρα των εργασιών του 18ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Οι αντιπρόσωποι επικρότησαν τον πλούσιο αγωνιστικό απολογισμό της διοίκησης, δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της αγωνιστικής δράσης της Ομοσπονδίας τους μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τη διατήρηση της ενότητας που έχει επιτευχθεί μεταξύ των οχτώ συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων στην κατεύθυνση της έντασης του αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.

Η δράση της Ομοσπονδίας και η μαζική συστράτευση των χιλιάδων συνταξιούχων του ΙΚΑ σ' αυτή φοβίζει αρκετά, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και χτες, όταν κατά την έναρξη των εργασιών παρουσιάστηκαν δυο αστυνομικοί στο χώρο για να ρωτήσουν δήθεν αν θα γίνει πορεία. Οι συνταξιούχοι έδιωξαν αμέσως τους αστυνομικούς, ενώ το γεγονός καταγγέλθηκε από το βήμα του συνεδρίου, συναντώντας τη μαζική αντίδραση των αντιπροσώπων.

Τον απολογισμό δράσης παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαμαντής Μαυροδόγλου, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι (με τις συντάξεις πείνας, την ακρίβεια που καλπάζει, την υποβαθμισμένη περίθαλψη κλπ.), αλλά και η εργατική τάξη της χώρας, ως αποτέλεσμα της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ. Αρκεί να αναφερθεί ότι από τους 864.735 συνταξιούχους του ΙΚΑ το 48,3%, δηλαδή οι 420.000 παίρνουν σύνταξη από 150 μέχρι 450 ευρώ. Το 63% δηλαδή οι 596.000 παίρνουν μέχρι 500 ευρώ. Η μέση σύνταξη του ΙΚΑ για το 2006 είναι 520 ευρώ.

Ο Δ. Μαυροδόγλου κατήγγειλε την προσπάθεια διάσπασης του συνταξιουχικού κινήματος που επιχειρείται με τη δημιουργία Συνομοσπονδίας στο χώρο των συνταξιούχων. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, «καταγγέλλουμε αυτή την κίνηση, διατηρούμε την ενότητά μας, γιατί αυτή είναι η δύναμή μας και αυτό φοβούνται οι εχθροί του αγώνα μας». Υπογράμμισε ότι η επίθεση στο βιοτικό επίπεδο, στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση, όσο θα υπάρχουν αυτοί οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. «Εμείς παρά τις δυσκολίες θα συνεχίσουμε τον αγώνα, γιατί από την πείρα μας ξέρουμε ότι το δίκιο κρίνεται στους δρόμους με την ταξική πάλη».

Μαζί με το ΠΑΜΕ

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ χαιρετισμό απηύθυνε στο συνέδριο ο Θ. Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος και τόνισε ότι πρόκειται για ένα συνέδριο «που είμαστε σίγουροι ότι οι αποφάσεις του όχι μόνο θα συνεχίζουν την ταξική αγωνιστική κατεύθυνση για ολόκληρο το κίνημα των συνταξιούχων, αλλά θα συμβάλουν για να ανοίξει δρόμος για τη μεγάλη αντεπίθεση της εργατικής τάξης ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου που υλοποιούν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, η ΝΔ σήμερα όπως του ΠΑΣΟΚ χτες».

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυναν, ακόμα, ο γραμματέας της Ενωσης Κυπρίων Συνταξιούχων Κώστας Σκαρπάρης και οι πρόεδροι των συνταξιουχικών Ομοσπονδιών του Δημοσίου και του ΤΕΒΕ Παναγιώτης Βαβουγιός και Δημήτρης Τσιτσάνης, αντίστοιχα. Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν με τοποθετήσεις συνέδρων και ολοκληρώνεται σήμερα με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org