Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλλος ένας «κοινωνικός εταίρος»

Εδωσε διαπιστευτήρια υποταγής στις αντιλαϊκές πολιτικές από την ίδρυσή της

Αλλος ένας μηχανισμός στην κατεύθυνση διάσπασης, υπονόμευσης και ενσωμάτωσης του συνταξιουχικού συνδικαλιστικού κινήματος στα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής, εγκαινιάστηκε χτες το πρωί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», με την έναρξη των εργασιών του πρώτου συνεδρίου της λεγόμενης Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ), παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που βρίσκονται στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ακύρωσης των αγώνων του συνταξιουχικού κινήματος, το οποίο παλεύει στο πλευρό των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων. Γι' αυτό το λόγο - εξάλλου - η κίνηση ίδρυσης της ΑΓΣΣΕ χαιρετήθηκε ως «ιστορικής σημασίας» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, από εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μέχρι και τον αρχιεπίσκοπο. Οι στόχοι και τα αιτήματα της ΑΓΣΣΕ, όπως αναδείχτηκαν κατά το χτεσινό ιδρυτικό της συνέδριο, αποτελούν τα καλύτερα «διαπιστευτήρια» σε αυτές τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τη στηρίζουν και διαβεβαιώνουν ότι θα είναι ένας άξιος «κοινωνικός εταίρος» στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Ορισμένοι από αυτούς τους στόχους είναι «ο διάλογος με τις αρμόδιες αρχές», η «συμμετοχή και διαβούλευση», ο «εναρμονισμός με την Πράσινη Βίβλο» και άλλα.

Αλλωστε, ο ρόλος αυτής της ΑΓΣΣΕ αναδεικνύεται και από τις μεθοδεύσεις που εφαρμόστηκαν προκειμένου να συγκροτηθεί το αντισυνταξιουχικό αυτό μόρφωμα. Σύμφωνα με καταγγελίες στο «Ρ», στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο για την έγκριση της ίδρυσης της ΑΓΣΣΕ περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένα πρακτικό γενικής συνέλευσης Συλλόγου Συνταξιούχων που δήθεν ενέκρινε τη συμμετοχή του σ' αυτή. Ο Σύλλογος αυτός είναι του ΟΤΕ και η συγκεκριμένη γενική συνέλευση δεν έγινε ποτέ!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org