Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο

Το διοργανώνουν η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη το απόγευμα στις 6 μμ, στην πλατεία Κάνιγγος

Συγκέντρωση - συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, για την εγκληματική μαζική χρήση από το ΝΑΤΟ βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Βοσνία και τη Γιουγκοσλαβία, πραγματοποιούν σήμερα στις 6.00 μμ στην πλατεία Κάνιγγος, η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

Με ανακοίνωσή της η Νεανική Δράση, καλεί όλους τους νέους να πάρουν μέρος στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, τονίζοντας: «Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και την εγκληματική του δραστηριότητα συνεπικουρούμενη βέβαια από την ΕΕ και τον ΟΗΕ μετά τον ακήρυχτο πόλεμο, μετά τη βίαιη ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια, ήρθε στη δημοσιότητα μια άλλη πτυχή της βαρβαρότητας των "προστάτιδων δυνάμεων". Μια πτυχή που δεν αφορά άμεσα μόνο τη γειτονική χώρα, αλλά όλα τα Βαλκάνια και την Ευρώπη συνολικότερα».

Η χρήση ραδιενεργών όπλων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, από το ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, «έσπειρε» δηλητήριο στη βαλκανική γη.

Οι επιπτώσεις, υπογραμμίζεται σ' άλλο σημείο του κειμένου, είναι τεράστιες ακόμα και τραγικές για την υγεία πολλών χιλιάδων ανθρώπων. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. Ατιμωτική συμμετοχή στο έγκλημα έχει και η ελληνική κυβέρνηση που ικανοποιεί κάθε επιθυμία των «προστατών» της χώρας μας. Οχι μόνο συμμετείχε στο βρόμικο πόλεμο κατά του γιουγκοσλαβικού λαού, αλλά συνεχίζει με το να παραμένουν ακόμα και σήμερα - χωρίς λόγο - ελληνικά στρατεύματα στο γιουγκοσλαβικό έδαφος.

Και οι νέοι φιλειρηνιστές επισημαίνουν: «Τελικά ποιος θα σταματήσει αυτή την ανθρωποφάγο μηχανή; Μόνο οι λαοί μπορούν να αντισταθούν και να αποτρέψουν τα ανθρωπόμορφα τέρατα από το να εξοντώνουν ανθρώπους ακόμα και ολόκληρους λαούς. Η δύναμη του καθενός από εμάς ενωμένη με τη δύναμη όλων αυτών που επιθυμούν να ονομάζονται άνθρωποι είναι ικανή να αντιπαλέψει αυτόν το Αρμαγεδδώνα».

Και καταλήγουν: «Καλούμε κάθε νέο και νέα να ενώσει τη φωνή του μαζί μας και να απαιτήσουμε:

- Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ

- Να γυρίσουν τώρα όλοι οι Ελληνες φαντάροι από το Κόσσοβο, τη Βοσνία και την Αλβανία.

- Να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα μας.

- Να ματαιώσουμε τη δημιουργία του μισθοφορικού ευρωστρατού».

  • Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Σχολών συμμετέχει στην κινητοποίηση της Νεανικής Δράσης για την ειρήνη, αύριο, Παρασκευή, καταγγέλλοντας την απάνθρωπη και εγκληματική μαζική χρήση βομβών, απεμπλουτισμένου ουρανίου, τόσο στους βομβαρδισμούς στη Βοσνία, όσο και σε αυτούς στη Γιουγκοσλαβία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ