Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Μαζική και δυναμική απάντηση ενάντια σ' όσους προκαλούν τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, για το θάνατο από λευχαιμία στρατιωτών του ΝΑΤΟ

Υπόλογη παραμένει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που συναίνεσε και υπέγραψε υπέρ των βομβαρδισμών, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας στην ανακοίνωσή του πως το σύνθημα «Εξω το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια, κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα», αποκτά κυριολεκτικά ζωτική σημασία και καλώντας το λαό να δώσει μαζική και δυναμική απάντηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο θάνατος από λευχαιμία στρατιωτών που υπηρέτησαν στο χώρο της Γιουγκοσλαβίας, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την αποχώρηση, τώρα, όλων των Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στη Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα. Αντίθετα, αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό, πολύ περισσότερο που αυξάνονται οι καταγγελίες ότι και Ελληνες στρατιώτες έχουν ήδη προσβληθεί από τις παρενέργειες που δημιουργούν οι βόμβες του ΝΑΤΟ. Ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση αποτελούν οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας, ότι οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Γιουγκοσλαβία "εξυπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα"!

Στο γεγονός, ότι η παρουσία Ελλήνων στρατιωτικών εξυπηρετεί ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προστέθηκε ένας επιπλέον κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή τους, ως αποτέλεσμα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών. Ο κίνδυνος αφορά και στους Ελληνες φοιτητές στη Γιουγκοσλαβία. Δικαιώνεται το αίτημα των ίδιων και των γονιών τους, να μεριμνήσει η ελληνική κυβέρνηση για τη μετεγγραφή τους σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι λαοί της περιοχής των Βαλκανίων βρίσκονται μπροστά σε ένα έγκλημα διαρκείας που διαπράττεται σε βάρος τους από τις δυνάμεις της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης. Βρίσκονται μπροστά στην πιο αποκρουστική μορφή της δράσης των οργανισμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το σύνθημα "έξω το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια, κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα", αποχτάει κυριολεκτικά ζωτική σημασία.

Τα φρικιαστικά αποτελέσματα από τους βομβαρδισμούς, όπου το πρώτο και το μεγαλύτερο θύμα είναι ο λαός της Γιουγκοσλαβίας, δεν έχουν φανεί. Το αληθινό τους μέγεθος θα ορθωθεί μπροστά μας μετά από ορισμένα χρόνια. Και τότε ο κατάλογος των συνεπειών θα είναι μακρύς. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα παραμένει υπόλογη, γιατί συναίνεσε και υπέγραψε υπέρ των βομβαρδισμών.

Επιβάλλεται ο ιατρικός έλεγχος όλων των Ελλήνων στρατιωτικών και πολιτών που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία. Επιβάλλεται η ίδια η ΕΕ, που συμμετείχε στους βομβαρδισμούς, να πάρει μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος στη Γιουγκοσλαβία, διαθέτοντας, ως οφείλει, τα σχετικά κονδύλια.

Χρειάζεται η αποφασιστική κινητοποίηση του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα της νεολαίας και των γονιών και των οικογενειών των στρατιωτικών και των φοιτητών που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία. Ο πόλεμος συνεχίζεται με άλλες μορφές. Η απάντηση εναντίον εκείνων που τον προκαλούν πρέπει να είναι μαζική και δυναμική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουμε τον αγώνα μας(2001-03-24 00:00:00.0)
Την Πέμπτη το παναττικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο(2001-02-06 00:00:00.0)
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ στα Βαλκάνια(2001-01-05 00:00:00.0)
Εφοδος της ΚΝΕ στους πολεμοκάπηλους(1999-07-04 00:00:00.0)
Διάγγελμα υποτέλειας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ(1999-04-06 00:00:00.0)
Πρόσκληση για σύσκεψη(1996-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ