Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ραδιενεργοί «ανθρωπιστές»

Πώς μπορεί ένα ραδιενεργό υλικό επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία να θεωρείται ακίνδυνο όταν χρησιμοποιείται για να καταστρέφει τεθωρακισμένα και να χτυπάει στρατιωτικούς στόχους... Πώς είναι δυνατόν να ανάγεις τον πόλεμό σου σε «ανθρωπιστικό», όταν γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι τα βλήματα που χρησιμοποιούν τα βομβαρδιστικά σου, εμπεριέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο ικανό να σκοτώσει μία, δύο ή και τρεις γενιές ανθρώπων... Ολα, αυτά μπορούν να γίνουν, είναι ικανά να πραγματοποιηθούν όταν είσαι απάνθρωπος. Και η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι απάνθρωπη.

Αυτή εξάλλου είναι και η αποστολή της, να κονιορτοποιήσει κάθε μορφή αντίστασης, να συντρίψει την ανθρώπινη φύση, να την προσαρμόσει στα δικά της στεγανά... Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, γνώριζαν για τις βόμβες τους. Γνώριζαν ότι αυτές σκορπούν το θάνατο. Εξάλλου, είχαν και εμπειρία από το παρελθόν. Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες μετά τον πόλεμο του Κόλπου, «χτυπήθηκαν» από καρκίνο. Κάποιοι πέθαναν, κάποιοι άλλοι γέννησαν παιδιά με προβλήματα υγείας. Στον πόλεμο του Περσικού όμως νίκησαν! Το υπέρτατο αγαθό της ζωής, ακόμα και των δικών τους πολιτών, έχει πολύ μικρή αξία...

Υποκριτικά, παραπλανητικά, προσπάθησαν να πείσουν - και κάποιους δυστυχώς τους έπεισαν - για την ορθότητα των βομβαρδισμών τους, των επεμβάσεών τους, προς όφελος της ανθρωπότητας... Και γνώριζαν και ήξεραν. Δεν είχαν όμως την παραμικρή αναστολή για να διαπράξουν άλλο ένα έγκλημα. Το είχαν επαναλάβει στην Ιαπωνία, στο Βιετνάμ, σήμερα πρόσθεσαν άλλη μια «επιτυχία» στην πλούσια συλλογή τους. Μια «επιτυχία» που για τους λαούς μεταφράζεται ακόμα και σε γενοκτονία, αλλά για τα μονοπωλιακά συμφέροντα μεταφράζεται σε αμύθητα κέρδη... Κέρδη, μπροστά στα οποία η ανθρώπινη ζωή χάνει κάθε αξία. Οι ιμπεριαλιστές δεν έχουν αναστολές, αν χρειαστεί θα ξαναρίξουν τόνους με βλήματα και ρουκέτες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Θα χρησιμοποιήσουν εκ νέου αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου «Α - 10», και όταν θα επιβάλουν τη δική τους «ειρήνη» και έννομη τάξη, θα σπεύσουν να θριαμβολογήσουν χωρίς αιδώ.

Τα ίδια αυτά συμφέροντα υπηρετεί και η ελληνική κυβέρνηση. Οι κυβερνητικοί παράγοντες εν γνώσει τους συμμετείχαν στο έγκλημα. Εν γνώσει τους έστειλαν τα παιδιά του ελληνικού λαού στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο. Δεν μπορεί διάολε, κάτι θα είχαν διαβάσει από το πλήθος των δημοσιευμάτων για το «σύνδρομο του Κόλπου» και το «σύνδρομο των Βαλκανίων». Κάτι πρέπει να ήξεραν για τις «έξυπνες βόμβες»... Κι όμως, χωρίς καμιά αναστολή έστειλαν χιλιάδες Ελληνες στρατιώτες στα Βαλκάνια. Ετοίμασαν και γιορτές, έβγαλαν λόγους, μοίρασαν δολάρια, και το εκστρατευτικό σώμα ξεκίνησε να επιβάλει την ειρήνη.

Αν τους έχει απομείνει ίχνος ευθιξίας, στοιχειώδης σεβασμός για την ανθρώπινη ζωή, το λιγότερο πλέον που επιβάλλεται να κάνουν είναι να δρομολογήσουν την άμεση επιστροφή όλων των στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας. Επειδή όμως δε μας επιτρέπει η συνείδησή μας να τρέφουμε αυταπάτες για τις προθέσεις τους και επειδή είναι περισσότερο από σίγουρο ότι δεν πρόκειται εύκολα να διαρρήξουν τις σχέσεις με τα αφεντικά τους, πρέπει ο ελληνικός λαός και η νεολαία, κοντά στα άλλα αιτήματά τους, να παλεύουν για την απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Δεν πρόκειται για περίπατο. Χρειάζονται θυσίες για να υπάρξει απεμπλοκή της χώρας από τους δολοφονικούς συνασπισμούς. Θυσίες όμως σαφώς μικρότερες από αυτές που ήδη πληρώνουμε και στο άμεσο μέλλον θα κληθούμε να πληρώσουμε, από το θανάσιμο δρόμο που έχει επιλέξει η ελληνική κυβέρνηση.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ