Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Κάλεσμα για μαζικό «παρών» την 1η Δεκέμβρη

Πολύμορφα, προετοιμάζουν την κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για την 1η Δεκέμβρη οι μαθητές. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν μαζικά την Τετάρτη στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια.

«Κάθε μαθητής, ιδιαίτερα τα παιδιά που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες πρέπει να πάρουν θέση, να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας», σημειώνει στο κάλεσμά του το Συντονιστικό, δηλώνοντας: «Παλεύουμε για τις ανάγκες μας, για τη ζωή που μας αξίζει και όχι για ό,τι μας λένε ότι είναι εφικτό. Παλεύουμε ενάντια στο μνημόνιο διαρκείας που μας έχουν επιβάλει». «Τα δικαιώματά μας δεν παζαρεύονται, δεν μπαίνουν σε στημένους διαλόγους, κατακτιούνται με αγώνες μαζικούς, διεκδικητικούς, περιφρουρημένους», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης, αύριο Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί συνέλευση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Παράλληλα, τα μαθητικά συμβούλια και τοπικά συντονιστικά της Αθήνας παίρνουν πρωτοβουλίες για την προπαγάνδιση της κινητοποίησης. Προχτές, μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ στο Μεταξουργείο, το οποίο έχει αποφασίσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο, πραγματοποίησαν πορεία καλώντας τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της περιοχής να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» την 1η Δεκέμβρη. Ξεκινώντας από το σχολείο τους, πορεύτηκαν προς το 52ο Λύκειο και στη συνέχεια, μαζί με μαθητές του, στο Γυμνάσιο της περιοχής και με συνθήματα καλούσαν σε μαζική συμμετοχή.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ηλιούπολης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης κινητοποίηση στο Δημαρχείο και σε μαγαζιά της περιοχής, ζητώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις εργαζομένων στο δήμο, ενημερώνοντας παράλληλα για τα αιτήματα των μαθητών. Το Συντονιστικό έχει συμμετάσχει στον αγώνα ενάντια στις συγκεκριμένες απολύσεις και με τη συλλογή υπογραφών, σε μία έμπρακτη κίνηση συμπόρευσης με τους εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, αγωνιστικές αποφάσεις για την 1η Δεκέμβρη παίρνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην Κεφαλονιά, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων καλεί όλους τους μαθητές σε συγκέντρωση την 1η Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Μαζί τους θα βρεθούν και καθηγητές, καθώς η τοπική ΕΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, καλώντας γονείς και εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο πόδι όλα τα σχολεία και οι γειτονιές!»(2012-02-14 00:00:00.0)
Θα μας βρουν ξανά μπροστά τους!(2007-03-14 00:00:00.0)
Σήμερα η μαθητική κινητοποίηση(2003-01-29 00:00:00.0)
Θέλουμε σχολείο να μορφώνει(2000-10-19 00:00:00.0)
Τα επόμενα βήματα(1998-12-16 00:00:00.0)
Επιμένουν αγωνιστικά οι μαθητές(1998-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ