Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μαθητική απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης

Μαζική και δυναμική η χθεσινή κινητοποίηση των μαθητών στο Ηράκλειο
Μαζική και δυναμική η χθεσινή κινητοποίηση των μαθητών στο Ηράκλειο
Με μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο απάντησαν χτες το πρωί στο Ηράκλειο οι μαθητές και γονείς από τα περισσότερα σχολεία της πόλης ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους, με αφορμή και το έγγραφο που εστάλη από τον Εισαγγελέα Ηρακλείου προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος κηδεμόνων και μαθητών των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη.

Η συγκέντρωση έγινε το πρωί έξω από τη Νομαρχία με τους μαθητές να πλημμυρίζουν το χώρο της πλατείας Ελευθερίας. Συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί, καθώς η ΕΛΜΕ είχε κηρύξει διευκολυντική τρίωρη στάση εργασίας.

Λίγο πριν από τις 12, οι μαθητές ξεχύθηκαν στους δρόμους, φωνάζοντας «Θέλουμε βιβλία, καθηγητές, σχολεία και όχι διαβατήρια για την ανεργία», «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, με αγώνες κατακτιέται», πραγματοποιώντας μια μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Να θυμίσουμε ότι προχτές το πρωί, ο εισαγγελέας Ηρακλείου, με έγγραφό του προς το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζήτησε να σταματήσουν οι καταλήψεις των σχολείων «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος»(!), γιατί, όπως τονιζόταν στο έγγραφο, η κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων, συνιστούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη. Επίσης, ο Εισαγγελέας Ηρακλείου απείλησε και τους γονείς, αναφέροντας ότι «σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τη διάπραξη της παραπάνω αξιόποινης πράξης τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων».

Της χτεσινής κινητοποίησης των μαθητών είχε προηγηθεί η άμεση απάντηση της Ομοσπονδίας Γονέων του νομού, της ΕΛΜΕ, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μαθητών, που είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πετυχαίνοντας να αποστείλει έγγραφο προς τους Διευθυντές των σχολείων που τους λέει να θεωρήσουν το εισαγγελικό έγγραφο ανενεργό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ