Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
149ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Απαιτείται άμεση μετεγκατάσταση

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για το απαράδεκτο κτίριο του σχολείου, όπου πρόσφατα «έβρεξε» σοβάδες!

Την άμεση μετεγκατάσταση του 149ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, το κτίριο του οποίου είναι προβληματικό κι επικίνδυνο για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Μαυρίκος, με αφορμή την πρόσφατη πτώση σοβάδων για άλλη μια φορά στο συγκεκριμένο σχολείο. Στο κείμενο της Ερώτησης, που απευθύνεται στην υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές επισημαίνουν:

«Η εγκληματική αμέλεια και η υποκρισία του υπουργείου Παιδείας αποκαλύφθηκε, με τον πιο επικίνδυνο τρόπο, στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, όπου έπεσαν σοβάδες σε αίθουσα του σχολείου. Και όλα αυτά ενώ την ίδια περίοδο η κυβέρνηση διαφημίζει "ψηφιακά" σχολεία και διαδραστικούς πίνακες. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μοναδικό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι: Τον Οκτώβρη στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Νέα Ιωνία Βόλου έπεσαν σοβάδες πάνω σε 16χρονο μαθητή, που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά και το κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο. Το Σεπτέμβρη στο 3ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, ενώ οι μαθητές παρακολουθούσαν το μάθημα, "έβρεξε" σοβάδες και τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά. Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης ένα μεγάλο κομμάτι σοβά έπεσε απ' το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στην αυλή και ευτυχώς τα παιδιά δεν είχαν διάλειμμα!

Το 149ο Δημοτικό Σχολείο, δυστυχώς, είναι "γνωστό" για την άθλια κτιριακή υποδομή του, αφού στεγάζεται σε ένα παμπάλαιο κτίριο 50 χρόνων, που είν.αι εντελώς ακατάλληλο και μοιάζει πιο πολύ με φυλακή παρά με σχολείο. Τα κάγκελα περισσεύουν, η σκουριά είναι διακοσμητικό στοιχείο του χώρου και κάθε σημείο του κτιρίου μεταφέρει τους μαθητές δεκαετίες πίσω! Οπως είναι "λογικό", σε ένα τέτοιο κτίριο στις τάξεις δε λείπει η υγρασία.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε περσινό ούτε προπέρσινο και μόνο από τύχη δεν έχει τραυματιστεί μαθητής (έχουν ξαναπέσει σοβάδες στο σχολείο και έτυχε απλώς ...να είναι αργία ή Σάββατο). Το πρόβλημα κρατάει δέκα χρόνια και ενώ έχει βρεθεί οικόπεδο για απαλλοτρίωση, η διαδικασία "κολλάει" συνεχώς».

Ετσι, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να προχωρήσει η άμεση απαλλοτρίωση χώρου για τη μετεγκατάσταση του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ