Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ψηφίζουμε με όρους κινήματος

Χαιρετισμός προς τους γονείς μπροστά στις εκλογές για εκλογή νέων οργάνων των Συλλόγων Γονέων

Αφίσα της Ομοσπονδίας για τις εκλογές στους Συλλόγους Γονέων
Αφίσα της Ομοσπονδίας για τις εκλογές στους Συλλόγους Γονέων
Σε έναν αγώνα διαρκείας για να μπει τέλος, στη συν-διαχείριση ενός σάπιου εκπαιδευτικού συστήματος, που αφήνει τα παιδιά αμόρφωτα, για να είναι και ως εργαζόμενοι μετά, ευέλικτοι και μιας χρήσης, καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας σε χαιρετισμό της, μπροστά στις εκλογικές διαδικασίες των Συλλόγων Γονέων. Η Ομοσπονδία, θεωρώντας ότι η φετινή διαδικασία για την εκλογή των νέων οργάνων στους συλλόγους των γονιών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καλεί «οι εκλογές να διεξαχθούν με όρους κινήματος, με μαζική συμμετοχή όλων των γονιών που πλήττονται απ' αυτήν την πολιτική, στις Γενικές Συνελεύσεις και τις εκλογές. Ετσι μόνο θα γίνει το πρώτο θαρραλέο βήμα προς τα εμπρός, βήμα αναγέννησης, ανασύνταξης και αντεπίθεσης του κινήματος».

Η Ομοσπονδία περιγράφει τις συνθήκες μέσα στις οποίες οι γονείς θα αναδείξουν τις διοικήσεις των συλλόγων. Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «τον τελευταίο χρόνο, με αφορμή την οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΔΝΤ - ΕΕ (μνημόνιο), υπήρξε αύξηση των ανέργων γονιών, απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και των μικρο-μεσαίων γονιών, με αποτέλεσμα η λαϊκή οικογένεια να μην μπορεί να καλύψει βασικές δαπάνες για υγεία, παιδεία, διατροφή, κ.ο.κ.». Αναφέρεται, επίσης, στη συστηματική και εγκληματική υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης που «έχει οδηγήσει στο μαρασμό τα σχολεία, με εικόνα τριτοκοσμική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης» και στους νέους νόμους και τον «Καλλικράτη» που οδηγούν στο να «αλλάζει ιδιοκτήτη» το δημόσιο σχολείο: «Φεύγει από την ευθύνη του κράτους και γίνεται παραμάγαζο των δήμων, των επιχειρήσεων, των εμπόρων της μόρφωσης και των αυριανών εργοδοτών των παιδιών μας, που τα θέλουν αγράμματα και χωρίς δικαιώματα», αναφέρει. «Παράλληλα, χαρίζεται η δημόσια περιουσία του ΟΣΚ, με τη διάλυση - υποβάθμισή του, σε ιδιωτικά συμφέροντα που θα συνδιαχειρίζονται τις εκπαιδευτικές υποδομές, με τους Δήμους στη λογική των ΣΔΙΤ». «Οι αλλαγές που έρχονται είναι ραγδαίες και γι' αυτό θέλουν τους γονείς συμβιβασμένους, χειροκροτητές ή σιωπηρούς συνοδοιπόρους. Εχουν πάρει τα μέτρα τους γι' αυτό, περνώντας στον "Καλλικράτη" άρθρο που λέει ότι οι Δήμοι θα έχουν την εποπτεία και τον έλεγχο των Συλλόγων Γονέων!», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Απέναντι στα παραπάνω, η Ομοσπονδία προβάλλει την ανάγκη αγώνα. «Είναι απαίτηση των καιρών και υποχρέωση προς τα παιδιά μας, να συμβάλουμε για να χτιστεί ένα αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο για την Παιδεία, μαζί με όλους εκείνους που δεν υποστείλουν τη σημαία της αποκλειστικά ενιαίας, υποχρεωτικά 12χρονης, δημόσιας - δωρεάν εκπαίδευσης και που πιστεύουν ότι ο μονόδρομος είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας», τονίζει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα!(2021-10-15 00:00:00.0)
Ακρως διαβλητές εκλογικές διαδικασίες(2013-05-15 00:00:00.0)
Αντιδράσεις γονέων(2011-03-15 00:00:00.0)
«Φραγμός στην αποκέντρωση και εμπορευματοποίηση»(2011-03-03 00:00:00.0)
«Εφιάλτης» για τα νέα ζευγάρια(2010-08-31 00:00:00.0)
Με συλλαλητήρια για την παιδεία ξεκινά η βδομάδα(1996-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ