Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με συλλαλητήρια για την παιδεία ξεκινά η βδομάδα

Συγκεντρώσεις γονιών και εκπαιδευτικών τη Δευτέρα στο Περιστέρι και τον Κορυδαλλό. Την Τρίτη, στις 6 μ.μ., το μεγάλο παναθηναϊκό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, γονιών και εργαζομένων

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Περιστέρι πραγματοποιούν τη Δευτέρα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και γονείς και καλούν τους συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης και τους βουλευτές της Β Αθήνας να συμμετάσχουν. Την ίδια μέρα, στον Κορυδαλλό, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά και η Ενωση Γονέων Κορυδαλλού καλούν σε σύσκεψη στο σινεμά "Παράδεισος", προκειμένου να συζητήσουν και να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Με απόφαση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου", τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα κλείσουν από τις 12.00 μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι και την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως, διεκδικώντας να σταματήσουν οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, να ενισχυθεί ο ενιαίος δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης, να καλυφθούν με διορισμούς όλα τα κενά στα σχολεία, να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία και να αναβαθμιστεί οικονομικά και μορφωτικά ο εκπαιδευτικός.

Η Ενωση Γονέων Περιστερίου, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι τα στεγαστικά και κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του Περιστερίου, τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων που θέλουν τους γονείς να κάνουν τους υδραυλικούς στα σχολεία, τις εκπαιδευτικές εκδρομές που κοστίζουν 112,5 εκατομμύρια στους γονείς του δήμου, τη μη εφαρμογή τον νόμου 1566/1985 που προβλέπει το διορισμό φυλάκων στα σχολεία, καθιστούν τα σχολεία "ξέφραγα αμπέλια" στον κίνδυνο της εξάπλωσης των ναρκωτικών.

Στον Κορυδαλλό

Στο μεταξύ, αποφασισμένοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους δηλώνουν και οι γονείς των μαθητών της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίοι τη Δευτέρα πραγματοποιούν συγκέντρωση για την παιδεία στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο"Παράδεισος", με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων Κορυδαλλού. Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά επαναλαμβάνει ακόμα μια φορά ότι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Νομαρχίας παραμένουν 135, ενώ λείπουν 880 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας μέχρι το τέλος του '96 για πληρωμές τριμήνων των εκπαιδευτικών, μεταφορά μαθητών, ενοίκια κτιρίων. Τονίζει ότι το υπουργείο εξήγγειλε ότι θα δώσει πιστώσεις "με φειδώ", για να καλυφτούν τα πραγματικά κενά και καταγγέλλει ότι το υπουργείο θεωρεί πλασματικό τον αριθμό των 185 κενών στο δήμο και τον μετατρέπει σε 40. Οι γονείς κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι δηλώνουν από τη μείωση των κενών, μετά από παρέμβαση των ίδιων, σε 135, και διεκδικούν να έρθουν εκπαιδευτικοί σε όλα τα σχολεία της Νομαρχίας και μάλιστα με οργανικές θέσεις και να σταματήσει ο θεσμός των αναπληρωτών και των ωρομισθίων.

Παναθηναϊκό συλλαλητήριο

Μια μέρα αργότερα, την Τρίτη, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, γονείς, εργαζόμενοι και φοιτητές πραγματοποιούν συλλαλητήριο, διεκδικώντας τη διασφάλιση και διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Στο συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Κλαυθμώνος, θα κατευθυνθεί μέσω της οδού Σταδίου στο υπουργείο Παιδείας και θα καταλήξει στη Βουλή, συμμετέχουν η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΟΙΕΛΕ, η Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η ΠΟΣΔΕΠ, η ΕΦΕΕ και η ΠΟΣΥΠ. Απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση πήρε και η γενική συνέλευση του Συλλόγου σπουδαστών ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ