Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Στο πόδι όλα τα σχολεία και οι γειτονιές!»

Κάλεσμα για πολύμορφες πρωτοβουλίες για να μην περάσουν τα νέα μέτρα

«Οι μαθητές παλεύουν για μόρφωση - δουλειά, όχι για να 'ναι σκλάβοι στα αφεντικά!», απαντά το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας στην όξυνση της επίθεσης ενάντια στο λαό.

Την επόμενη μέρα της ψήφισης του νέου μνημονίου, το ΣΑΣΑ καλεί τους μαθητές, οι οποίοι και τις προηγούμενες μέρες έδωσαν το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις, «χωρίς φόβο», «χωρίς αναμονή», να σηκωθούν στο πόδι όλα τα σχολεία και οι γειτονιές. Με τα 15μελή και τα 5μελή, με τα Συντονιστικά Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά! Με Γενικές Συνελεύσεις, τοπικές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις! Οργανωμένα - μαζικά - περιφρουρημένα, να σπάσουν η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί!

«Τις προηγούμενες μέρες τους δείξαμε τη δύναμή μας! Εκατοντάδες χιλιάδες λαού, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι "βουλιάξαμε" την Αθήνα κι όλη την Ελλάδα! Τους κάναμε ξεκάθαρο: Δεν θα γίνουμε σκλάβοι για τ' αφεντικά! Να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους με 400 ευρώ!», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΣΑΣΑ.

Ηδη πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες συζητούν σχολεία και τοπικά συντονιστικά και η αγωνιστική πρόταση του Συντονιστικού φτάνει στα σχολεία. Οι μαθητές του 2ου και 4ου Λυκείου στην Γκράβα αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα σε αποχή από τα μαθήματά τους και να μοιράσουν το κάλεσμα του Συντονιστικού στην περιοχή γύρω από το σχολείο. Συνελεύσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα και σε άλλα σχολεία της Γκράβας.

Αύριο Τετάρτη, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κολωνού - Σεπολίων διοργανώνει κινητοποίηση στις 13.30 στη Λένορμαν καλώντας τους μαθητές των σχολείων της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ