Σάββατο 5 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Είμαστε κοντά στους αγώνες σας

Σε κοινό αγώνα και έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων κάλεσε ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", όλους τους κατοίκους της Αθήνας με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια των μαθητών στις 9 και 15 Δεκέμβρη

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών, των υπό κατάληψη σχολείων της Γκράβας, βρέθηκε χτες το πρωί, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής μαζί με καθηγητές των σχολείων, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, στους αγώνες τους για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Κάτω από πανό "οι μαθητές δε βολεύονται, βουλεύονται" και γύρω από τη φωτιά που είχαν ανάψει σε βαρέλια, βρήκε ο Λ. Αυδής, συγκεντρωμένους τους μαθητές στα προαύλια του 21ου και του 40ού Γυμνασίου και Λυκείου.

"Η κατάργηση του νόμου 2525/97, ο ελεύθερος χρόνος, αλλά και η γνώση που διεκδικείτε, καθώς και τα υπόλοιπα αιτήματά σας είναι δίκαια. Η αξία τους είναι ξεχωριστή, γιατί διεκδικείτε εφόδια για το μέλλον. Είμαστε, δίπλα σας και υποστηρίζουμε όποιους τρόπους διαλέγετε για να τα υπερασπιστείτε",υπογράμμισε ο Λ. Αυδής.

Μιλώντας για τη μορφή των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση, τόνισε ότι "προσανατολίζονται σύμφωνα με το είδος ανθρώπων που θέλουν να φτιάξουν ανθρώπους περιορισμένους, με διαλυμένη προσωπικότητα και με κομμένα φτερά".

Στη συνέχεια επισήμανε στους μαθητές τις προσπάθειες που έχει κάνει η Δημοτική Κίνηση και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εύρεση χώρων που θα διατεθούν για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων. Αλλά και την υπεράσπιση που έχουν οι μαθητές από τη "Συμπαράταξη" "σε όσους υποστηρίζουν ό,τι δεν έχετε αιτήματα. Απαιτούμε από τις υπόλοιπες παρατάξεις να συνταχθούν στο πλευρό σας και να σταματήσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για διάλυση της δημόσιας παιδείας".

Στο παράπονο των μαθητών για απουσία των παρατάξεων από τις μαθητικές πορείες, ο Λεων. Αυδής υπογράμμισε ότι η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" - μετά από σύσκεψη της Ολομέλειας της Δημοτικής Κίνησης, που έγινε την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη - καλεί με ανακοίνωσή της, την οποία μοίρασε στα παιδιά των σχολείων, "όλους τους κατοίκους της Αθήνας σε κοινό αγώνα και έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια στις 9 και 15 Δεκέμβρη και τη συμπαράστασή μας στις μορφές αγώνα, που επιλέγουν οι Συνελεύσεις και τα Συντονιστικά των μαθητών".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ