Δεν περνάει ο εκφοβισμός των νέων από κάποιους... εκπαιδευτικούς παιδονόμους
Ολο και περισσότερα σχολεία ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), παίρνοντας αποφάσεις να κατέβουν την Παρασκευή 21 Γενάρη στο δρόμο, προκειμένου να διεκδικήσουν δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Την ίδια στιγμή πυκνώνουν κρούσματα εκφοβισμού στα σχολεία, με κάποιους... εκπαιδευτικούς σε ρόλο χωροφύλακα και παιδονόμου που απειλούν μαθητές με αποβολές. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί διευθυντής Γυμνασίου στην Ηλιούπολη όταν απείλησε μαθητή ότι αν δεν κατεβάσει την αφίσα του ΣΑΣΑ θα πάρει τριήμερη αποβολή! Ενώ καθηγητής σε Λύκειο της Γκράβας απείλησε «όσους συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο με χαμηλότερο βαθμό στον έλεγχο»... Στου Ζωγράφου και στο Χαϊδάρι σε αρκετά σχολεία «παιδαγωγοί» προχωρούν σε παροτρύνσεις προς τους μαθητές «ότι παρανομούν, γιατί μοιράζουν φυλλάδια του Συντονιστικού Αγώνα»!
Ωστόσο, το κλίμα εκφοβισμού που επιχειρείται να καλλιεργηθεί στο μαθητικό κίνημα είναι αδύνατο να κάμψει την αγωνιστική διάθεση των μαθητών να απαντήσουν στον κάλπικο διάλογο που στήνει η κυβέρνηση. Και ήδη πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα προγραμματίζουν για το μεσημέρι της Παρασκευής συλλαλητήρια.
Στην Αθήνα αποφάσεις έχουν πάρει 1ο ΕΛ, 21ο ΕΛ, 61ο ΕΛ και 40ό ΕΛ Γκράβας, 40ό Γυμνάσιο Γκράβας, 1ο ΕΛ Αγίας Βαρβάρας, 3ο ΕΛ Αιγάλεω, 6ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, ΤΕΕ Ηλιούπολης, 2ο ΕΛ Ηλιούπολης, 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, 4ο ΕΛ Πετρούπολης, 4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, 4ο ΤΕΕ Περιστερίου, 7ο ΕΛ και 10ο ΕΛ Περιστερίου, 5ο ΕΛ Ν. Σμύρνης, Βαρβάκειο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα, 6ο ΕΛ και 4ο ΕΛ Ιλίου, 11ο Γυμνάσιο Ιλίου, 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, 1ο ΕΛ Γλυφάδας, 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, 3ο ΕΛ Αμαρουσίου, 54ο ΕΛ Αθηνών, ΤΕΕ Χαϊδαρίου.
Στην Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στο Αγάλμα Βενιζέλου δίνουν το αγωνιστικό ραντεβού το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης. Στην Πάτρα, Καβάλα στις 11 π.μ., στον Κήπο με αποφάσεις καλούν το 2ο και 3ο Ενιαίο Λύκειο. Στην Δράμα και στην Αλεξανδρούπολη στις 12 μ. έξω από το Δημαρχείο. Στην Ξάνθη στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία καλούν 1ο και 2ο ΤΕΕ. Στην Κομοτηνή, απόφαση έχει πάρει το 3ο Ενιαίο Λύκειο.