Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» ΤΑΥΡΟΥ
Οι εργάτες σταμάτησαν τη δουλειά και βγήκαν στο δρόμο

Σαν μια γροθιά, οι εργαζόμενοι στα «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» Ταύρου απάντησαν χτες το απόγευμα στη νέα προκλητική απόλυση του εργαζόμενου Ηλία Νικολόπουλου, καθώς σταμάτησαν επί τόπου τη δουλειά και βγήκαν έξω από το κατάστημα, διαδηλώνοντας ενάντια στις απολύσεις και απαιτώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα η εργοδοσία είχε απολύσει την εργαζόμενη Γιώτα Κοτσώνη, μητέρα τριών παιδιών και δυο χρόνια πριν τη σύνταξη, απόλυση στην οποία οι εργαζόμενοι μαζί με το ταξικό τους συνδικάτο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απάντησαν με δυο 4ωρες στάσεις εργασίας στα καταστήματα της επιχείρησης στην Αθήνα και μαζικές συγκεντρώσεις έξω από το κατάστημα του Ταύρου. Στον αγώνα τους οι εργαζόμενοι είχαν από την πρώτη στιγμή στελέχη του ΠΑΜΕ και πλήθος ταξικών συνδικάτων της Αθήνας που εξέφρασαν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους.

Χτες το απόγευμα, με το που έγινε γνωστή η απόλυση του Ηλία Νικολόπουλου, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το ταξικό κλαδικό τους σωματείο και επιτόπου σταμάτησαν τη δουλειά (νωρίς το απόγευμα) και βγήκαν έξω από το κατάστημα. Κάλεσαν και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους από άλλες βάρδιες να πάνε στο κατάστημα, ενώ άμεσα έφτασαν εκεί στελέχη του κλαδικού συνδικάτου, της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Π. Κυριαζίδη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την Ενωση Λογιστών Αθήνας, και στήθηκε μια νέα συγκέντρωση. Τα συνθήματα ενάντια στις απολύσεις ηχούσαν συνεχώς από την ντουντούκα.

Παράλληλα, εργαζόμενοι μπήκαν και μέσα στο κατάστημα καλώντας τους καταναλωτές να αφήσουν τις τσάντες και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις, βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα. Μάλιστα καταναλωτές έβαζαν την υπογραφή τους κάτω από κείμενο με το οποίο ζητούσαν την ανάκληση των απολύσεων. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα μέχρι το κλείσιμό του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ