Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
COCA-COLA 3E
Συνεχίζονται οι απολύσεις

Μετά τις 35 απολύσεις στην Πάτρα, ακολούθησαν χτες άλλες 15 στην Αθήνα. Στο πλευρό των εργαζομένων απ' την πρώτη στιγμή η ταξική Ομοσπονδία Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών

Στον αγώνα κατά των απολύσεων πρωτοστατούν η ταξική Ομοσπονδία και το Συνδικάτο της Αττικής (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Στον αγώνα κατά των απολύσεων πρωτοστατούν η ταξική Ομοσπονδία και το Συνδικάτο της Αττικής (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Σε επιπλέον 15 απολύσεις στο τμήμα πωλήσεων της Αθήνας προχώρησε χτες η εργοδοσία της COCA-COLA 3E, που προστίθενται στις 35 απολύσεις πωλητών στο εργοστάσιο της Πάτρας. Οι εργαζόμενοι άμεσα προχώρησαν, χτες το απόγευμα, σε στάση εργασίας και ταυτόχρονη Γενική Συνέλευση, αποφασίζοντας τον άμεσο συντονισμό όλων των εργοστασιακών σωματείων της χώρας, προκειμένου να καθοριστεί η στάση τους απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως οι απολύσεις γίνονται με στόχο την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και τη σταδιακή αντικατάσταση με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, δίχως δικαιώματα. Ο Κώστας Μίαρης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, μιλώντας στον «Ρ», τόνισε: «Αυτή τη στιγμή η εργοδοσία έχει βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θέλει να εξαντλήσει όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της έχει δώσει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Θέλει να πάει σε άλλες μορφές εργασιακών σχέσεων και γι' αυτό απολύει παλιούς εργαζόμενους. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι που απολύει έχουν 17 και 18 χρόνια στην εταιρεία». Από την πλευρά του ο Γιώργος Γεωργόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου, χαρακτήρισε τις απολύσεις απροκάλυπτες.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται η ταξική Ομοσπονδία Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Χτες στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, η οποία και καλεί σε συντονισμό συνολικά των εργαζομένων του κλάδου σε ταξική κατεύθυνση, με στόχο την ουσιαστική προστασία των ανέργων, και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική που αναπαράγει την ανεργία και τις απολύσεις. Από την πλευρά τους η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ, αν και ενημερώθηκαν για τις απολύσεις και είχαν κληθεί στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της COCA-COLA, δεν παραβρέθηκαν.

Την ίδια στιγμή που η εργοδοσία έχει εξαπολύσει πογκρόμ απολύσεων, τα κέρδη της διαρκώς μεγεθύνονται. Ετσι, η «Coca-Cola 3E» ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 417 εκατ. ευρώ, για το εννεάμηνο του 2010 αυξημένα κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Στο ίδιο διάστημα, οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 643 εκατ., αυξημένες κατά 124 εκατ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ...χαρτοπόλεμος της ΓΣΕΕ(23/1/2014)
Η «Coca-Cola» και τα κέρδη της...(8/11/2013)
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ(12/12/2012)
ΑΤΙΤΛΟ(6/12/2012)
Απεργούν σε «COCA COLA» και «ΚΑΤΣΕΛΗ»(15/3/2012)
Μήνυμα διεθνισμού στην Ιρλανδία(17/10/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org