Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Κάλεσμα ταξικής πάλης στους εργαζόμενους της DHL

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι ενάντια στους σχεδιασμούς για μείωση του προσωπικού

Να οργανώσουν αποφασιστικούς αγώνες, βάζοντας φραγμούς στα εργοδοτικά σχέδια για απολύσεις και να συντονίσουν τη δράση τους με τους άλλους εργαζόμενους, στοχεύοντας στη σύγκρουση και ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής στο σύνολό της, καλεί το ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους στις δύο εταιρείες «DHL Express Hellas» και «European Air Transport» (ανήκουν στον Ομιλο Γερμανικών Ταχυδρομείων), οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο σχέδιο της εργοδοσίας να μειώσει το προσωπικό κατά 60 άτομα.

Η σημερινή συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία της DHL στον Αλιμο και ακόμα μία θα γίνει τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη, στις εγκαταστάσεις της «European Air Transport» στο αεροδρόμιο. Να σημειωθεί ότι την τελευταία διετία η εργοδοσία έχει ήδη μειώσει το προσωπικό κατά 150 άτομα.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «Να απαιτήσουν και να επιβάλουν, με κάθε μορφή αγώνα και με απεργιακές κινητοποιήσεις, την άμεση ανάκληση των απολύσεων και το οριστικό σταμάτημα των όποιων σχεδιασμών για απολύσεις έχει η DHL. Καλεί όλα τα ταξικά συνδικάτα όλων των κλάδων να εκφράσουν στους εργαζόμενους της DHL με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους».

Αναφερόμενο στις αιτίες που γεννούν τις απολύσεις και την ανεργία τονίζει πως «οι απολύσεις είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης του κεφαλαίου, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της τρόικας, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. εναντίον των εργαζομένων και του λαού με στόχο να κάνουν όσο γίνεται φθηνότερη την τιμή της εργατικής δύναμης, για να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και τη συγκέντρωση του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι όλο και σε λιγότερα χέρια. (...) η αιτία των απολύσεων και της ανεργίας είναι σε τελική ανάλυση η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, το ίδιο το σάπιο και βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και η πολιτική που το υπηρετεί». Συνεχίζει καλώντας τους εργαζόμενους «να βγούνε στους δρόμους του κοινού ταξικού αγώνα, με τους εργατοϋπάλληλους τoυ κλάδου τους και των άλλων κλάδων, με το ΠΑΜΕ και όλοι μαζί να αντιδράσουμε, να συγκρουστούμε, να αντεπιτεθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική στο σύνολό της. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τους εργαζόμενους και το λαό και όχι τα μονοπώλια. Που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας όπως είναι τα ταχυδρομεία - ταχυμεταφορές και θα τα θέσει μέσα από κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό-λαϊκό έλεγχο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και στους οποίους όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα. Μόνο η πάλη με αυτήν τη γραμμή έχει προϋποθέσεις οριστικής νικηφόρας έκβασης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ