Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σ. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
Εγκαταλειμμένοι οι άνθρωποι των ακριτικών περιοχών

«Ακούγοντας τους υπουργούς και αρκετούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αναρωτήθηκα εάν όσα ειπώθηκαν αφορούν τη δική μας χώρα ή το δικό μας λαό».

Με αυτήν την επισήμανση άρχισε την ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Σκοπελίτης, τονίζοντας ότι ωραιοποιώντας την κατάσταση η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση «ότι ή είστε περαστικοί από αυτή τη χώρα και μάλιστα βιαστικοί, έτσι που δε σας δόθηκε η δυνατότητα να δείτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαό, ή ότι θέλετε να φτιάξετε με τα λόγια έναν κόσμο που να ταιριάζει με τις υποσχέσεις που είχατε δώσει, αφού δεν μπορείτε να τον φτιάξετε με την πολιτική σας, αδιαφορώντας έτσι με τον πιο προκλητικό τρόπο για τη σκληρή και απάνθρωπη πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας».

Ο Σ. Σκοπελίτης τόνισε ότι προέρχεται από τη Λέσβο όπου τα προβλήματα όλο και πιο πολύ, όλο και πιο σφιχτά περισφίγγουν το κορμί της περιοχής, κάνοντας καθημερινά όλο και πιο δύσκολη την οικονομική και γενικότερα την ανάσα του λαού, ο οποίος εδώ και χρόνια αγωνίζεται με νύχια και δόντια να επιβιώσει σε αυτήν την περιοχή.

Ευτυχώς όμως, είπε ο Σ. Σκοπελίτης, υπάρχουν εκείνοι που με τον αγώνα τους προσπαθούν και θα το πετύχουν να βάλουν την πολιτική να πατάει στα πόδια της και να δώσουν εκείνο το όραμα και την αισιοδοξία που χρειάζεται σήμερα ο λαός μας για να αντιμετωπίσει τα σημερινά προβλήματά του και να ανοίξει ένα δρόμο για την ανάπτυξη της χώρας και του λαού μας προς την πρόοδο. Και εκείνοι δεν είναι άλλοι παρά το ΚΚΕ και όσοι παλεύουν για να δημιουργήσουν το μέτωπο πάλης του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ