Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΠΑΧΡΕΪΝ
Ανακάμπτει ο αγώνας των λαών

Από την αντιπροσωπεία του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου του Μπαχρέιν δόθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι, αντιπρόσωποι του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής και όλων των μελών και οπαδών του Κόμματός μας σας απευθύνουμε τους χαιρετισμούς μας για την πραγματοποίηση του 16ου Συνεδρίου.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο που συνεχίζεται ο αυταρχισμός του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού. Ειδικά ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι τοπικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε διάφορες ηπείρους και ειδικά σε χώρες του Τρίτου κόσμου, όπως είναι οι χώρες της Μέσης Ανατολής. Αυτός ο αυταρχισμός είναι αποτέλεσμα της διατάραξης της ισορροπίας των δυνάμεων, στον κόσμο, ύστερα από την κατάρρευση του ανατολικού σοσιαλιστικού μπλοκ κι ειδικά της Σοβιετικής Ενωσης.

Αυτή η επίθεση είχε ως στόχο την ανεξαρτησία, την κυριότητα των λαών και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης κάτω από τον τίτλο της παγκοσμιοποίησης και της ελεύθερης αγοράς, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων αποκάλυψαν την απάτη του ισχυρισμού των δυτικών χωρών και ειδικά των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται, πως αγωνίζονται για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τη διπροσωπία τους πάνω σ' αυτά τα ζητήματα, σε μια εποχή που είχε το σύνθημα ενάντια στη σοσιαλιστική μάζα και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτό το σύνθημα ενάντια στις αντίπαλες χώρες, ενώ υποστηρίζουν ανοιχτά τους συμμάχους τους, που στην πλειοψηφία τους είναι χώρες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα καθολικά. Ως παράδειγμα είναι οι χώρες του Κόλπου μια από τις οποίες είναι η χώρα μας, το Μπαχρέιν. Η χώρα μας συνδέεται με στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ, που κατέχει τα παλαιστινιακά και αραβικά εδάφη και ασκεί ενάντια στους κατοίκους ρατσιστική πολιτική και διαπράττει εγκλήματα εν ψυχρώ αδιαφορώντας για το αν είναι παιδιά. Επίσης, γκρεμίζει σπίτια και ξεσπιτώνει δεκάδες χιλιάδες από τους κατοίκους των πόλεων. Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός ανάλογα με τα συμφέροντά του, γκρεμίζει χώρες με τη δικαιολογία της εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ, ενώ ταυτόχρονα καταπατάει αυτές τις αποφάσεις σε άλλες περιπτώσεις.

Αν ήταν αυτές οι χώρες σύμμαχοί τους, θα αδιαφορούσαν για την παγκόσμια κοινή γνώμη, για τις αξίες και την ηθική που προσποιούνται πως έχουν.

Η πολιτική της δημαγωγίας, της παραπληροφόρησης και της παραποίησης της ιστορικής αλήθειας είναι τα γνωστά χαρακτηριστικά του ιμπεριαλισμού κι όχι η υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Οι λαοί του κόσμου κατάλαβαν αυτό το ψέμα κι άρχισαν να απελευθερώνονται από την επιρροή του καταιγισμού της προπαγάνδας της ενημέρωσης, που χρησιμοποιούν οι δυτικές χώρες. Γι' αυτό βλέπουμε ότι αρχίζει να ανακάμπτει ο αγώνας των λαών κι αυτό το βάρος πέφτει στις προοδευτικές δυνάμεις του κόσμου κι ειδικά στους κομμουνιστές που είναι αναγκαίο να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διπλασιαστεί η αλληλεγγύη τους, για να είναι ο ρόλος τους πιο αποτελεσματικός, στον αγώνα τους, ώστε να αντιμετωπίσουν και να ξεσκεπάσουν την ιμπεριαλιστική δημαγωγία και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις οικονομικές και κοινωνικές κατακτήσεις του λαού.

Με την ευκαιρία αυτού του μεγάλου γεγονότος σάς ευχαριστούμε και αναγνωρίζουμε την αλληλεγγύη του αδερφού κόμματός σας με το λαό μας στον αγώνα του για την επαναλειτουργία του Συντάγματος και για τον εκδημοκρατισμό της Βουλής για τις ελευθερίες και την απελευθέρωση των κρατουμένων και για να γυρίσουν οι εκατοντάδες εξόριστοι στην πατρίδα.

Για ακόμη μια φορά, τα συγχαρητήριά μας αγαπητοί σύντροφοι ευχόμαστε στο Συνέδριό σας κάθε επιτυχία στο δρόμο για την ενδυνάμωση της Αριστεράς και όλων των προοδευτικών δυνάμεων, στο να κινητοποιήσουμε το λαό και να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και για την υλοποίηση άλλων επιτυχιών στο δρόμο για την ισχυροποίηση της δημοκρατίας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του προλεταριάτου στην Ελλάδα την Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο. Και σ' αυτόν το δρόμο ανανεώνουμε την αλληλεγγύη μας και την αλληλεγγύη του λαού μας σε σας και προς τον αγωνιστή φίλο ελληνικό λαό.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη

Ζήτω η φιλία των λαών

Η ηγετική επιτροπή του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ