Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης στην ΟΝΕ»!

Παραπλανητικό και πλασματικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, λέγοντας ότι με αυτόν αναπαράγονται «όλα τα τεράστια κοινωνικά ελλείμματα».

Η ομιλία του χαρακτηρίστηκε από διαχειριστικές προτάσεις για τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «στη ζώνη του ευρώ δεν υπάρχουν μονόδρομοι». Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ, στη ζώνη του ευρώ «υπάρχουν δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης και προόδου, αλλά η κυβερνητική πολιτική, αφ' ενός μεν, δεν τις αξιοποιεί και, αφ' ετέρου, κατανέμει τα οφέλη τους άνισα, μεριμνώντας αποκλειστικά για την ευημερία των ολίγων σε βάρος των πολλών».

Αναφέρθηκε στο προσφιλές του θέμα, της «διαπλοκολογίας», κάνοντας λόγο για «το δημόσιο χρήμα που αξιοποιείται από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα» και για «πολλαπλά κέντρα, πολλαπλές πολιτικές, πολλαπλές διασυνδέσεις κομμάτων, πολιτικών, ΜΜΕ, οικονομικών συμφερόντων».

Τη μόνη κριτική που βρήκε να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ στην ΟΝΕ ήταν ότι η Ελλάδα «εισέρχεται στην ΟΝΕ με καθυστέρηση, δυσανάλογο κοινωνικό κόστος και χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές».

Αναφορά έκανε και στο υπό ίδρυση κόμμα από τον Δ. Αβραμόπουλο, λέγοντας ότι «άλλο η αναγκαία για την κοινωνία και την οικονομία ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και άλλο η χρήσιμη για τη διαπλοκή αναδιάταξη των συσχετισμών εντός του δικομματισμού, υπό τη μορφή κεντροδεξιού ή κεντροαριστερού φιλελευθερισμού. Η αναγκαία ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού χρειάζεται νομιμοποίηση κοινωνική και πολιτική και όχι εξωθεσμική».

Ανάμεσα στις προτάσεις που κατέθεσε, ήταν και αυτή για το «κοινωνικό εισόδημα», που θα «εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ