Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
Αναγκαία η διεθνής συνεργασία κομμουνιστικών και αριστερών κομμάτων

Από τους εκπροσώπους του Κομμουνιστικού Κόμματος Φινλανδίας κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας στέλνει αδερφικούς χαιρετισμούς προς το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και προς όλα τα μέλη του Κόμματος. Σας ευχόμαστε τη μεγαλύτερη επιτυχία για τις εργασίες σας.

Οι εμπειρίες του κόμματός σας ως προς το χτίσιμο ενός ΑΑΔΜ πάλης και οι εκτιμήσεις σας για την κατάσταση στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, είναι σημαντικές και ενδιαφέρουσες και για εμάς, στη Φινλανδία.

Η προσπάθεια του κόμματός σας για την προώθηση αντιπολεμικών εκστρατειών κατά του ΝΑΤΟ, εκστρατειών κατά της ΕΕ, για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και διεθνών μαρξιστικών συζητήσεων, είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη μίας αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας κομμουνιστών και άλλων αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, που θα βασίζεται στην κατανόηση.

Η διεθνής συνεργασία κομμουνιστικών και άλλων αριστερών κομμάτων είναι όλο και πιο αναγκαία σήμερα, που η αντικαπιταλιστική δράση δυναμώνει με το Σιάτλ, με την Πράγα και με άλλα λαϊκά κινήματα.

Για άλλη μια φορά, η ανθρωπότητα έχει να επιλέξει: βαρβαρότητα ή σοσιαλισμό. Εμείς, οι κομμουνιστές, έχουμε κάνει την επιλογή μας. Παλεύουμε μαζί με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για να ανατρέψουμε τη δύναμη των μονοπωλίων, μια για πάντα, ώστε να εγκαθιδρύσουμε τη λαϊκή εξουσία.

Yrja Χάκανεν, Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΦ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ