Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΤΙΔΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιφρουρούμε τους ελεύθερους χώρους από κυβέρνηση - ιδιώτες

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στους Αγίους Αναργύρους

«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί», σχολιάζει η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ για την επίσκεψη το περασμένο Σάββατο στους Αγίους Αναργύρους του Γ. Παπανδρέου.

Απευθυνόμενη στον εργατόκοσμο και στους ανθρώπους του μόχθου των δυτικών συνοικιών η Αχτίδα σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ήρθε στους Αγίους Αναργύρους το Σάββατο και μίλησε περί πράσινης αναβάθμισης της ζωής στη Δυτική Αθήνα. Υποκριτικά μίλησε για ταξική διαφοροποίηση που δήθεν θα σταματήσει με την προώθηση της πράσινης οικονομίας και του "Καλλικράτη". Εχει όμως πια αποκαλυφθεί ότι ακολουθώντας το δρόμο της υποταγής στα μονοπώλια, οι ταξικές ανισότητες θα μεγαλώνουν και θα βαθαίνουν αντί να μειώνονται.

Οταν το ΠΑΣΟΚ μιλά για πράσινη ανάπτυξη με άξονα την αντιλαϊκή πολιτική του και τον "Καλλικράτη" εννοεί την παράδοση κομμάτι- κομμάτι του Πάρκου Τρίτση στον Λάτση και στα "Καρφούρ", την ώρα μάλιστα που προκλητικά ανακοίνωσε ότι προωθεί στο Πάρκο και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ως προίκα σε επιχειρηματίες για νέες μπίζνες και κέρδη.

Ταυτόχρονα ήδη παραχωρούν τις εκτάσεις του ΟΣΕ στους νέους ιδιώτες ιδιοκτήτες του, ενώ οι επιχειρηματίες εποφθαλμιούν και το "φιλέτο" του Στρατιωτικού Εργοστασίου 301. Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ προβλέπει να παραδοθεί κάθε πνεύμονας της Δυτικής Αττικής σε ξένους και ντόπιους επενδυτές με απαράβατο όρο να έχουν φθηνούς εργάτες και εξοντώνοντας τους μικρέμπορους και τους αυτοαπασχολούμενους να ελέγχουν τη γη και τις υποδομές.

Η γη κι οι πνεύμονες της Δυτικής Αθήνας δεν είναι για τα δόντια των επιχειρηματικών ομίλων. Με το λαϊκό αγώνα, που αλλάζει συσχετισμούς και κατευθύνεται στη λαϊκή εξουσία και οικονομία, μπορεί να υπάρξει ένα άλλο σχέδιο ανάπτυξης για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας στις υποδομές, στη φτηνή λαϊκή στέγη, τις συγκοινωνίες, αποδίδοντας τους χώρους - πνεύμονες της Αττικής σε αυτόν που ανήκουν, στο λαό κι όχι στο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ