Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ
Η λαϊκή οργή να εκφραστεί πολιτικά με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Οι εκλογές αυτές είναι ευκαιρία για το λαό να δείξει ότι δεν τον έχουν στο τσεπάκι. Να μην μπορούν να λένε αυτοί που του τα παίρνουν με χίλιους τρόπους, ότι παρόλα αυτά ο λαός πάει και τους ψηφίζει. Μπορούμε να τους κλονίσουμε. Η αποχή δεν είναι λύση, μόνο νερό ρίχνει στο μύλο των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ. Η δικαιολογημένη οργή που υπάρχει μπορεί και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά με ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση"». Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, στη διάρκεια των περιοδειών του.

Σάββατο πρωί στους Αμπελόκηπους στους δρόμους πέριξ της Πανόρμου, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αντίκρισε εικόνες που αποδείκνυαν πως η εργατική λαϊκή οικογένεια βιώνει πια σκληρά στο πετσί της το ένα μετά το άλλο τα μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση (χαρακτηριστικός ένας παππούς που μόλις είχε πάει σε ένα μαγαζί τα οικογενειακά του κειμήλια για να τα εκποιήσει). Μικρέμποροι και ΕΒΕ ζούσαν τη δική τους αγωνία, με την περαίωση, τα τεφτέρια γεμάτα από βερεσέ, την αδυναμία τους να πληρώσουν περαίωση, ΦΠΑ, λογαριασμούς.

Ανάλογη κατάσταση και χτες το πρωί στου Γουδή, στην περιοδεία στους δρόμους γύρω από τον Αγιο Ανδρέα, με μαγαζιά να χάσκουν άδεια από τα λουκέτα και με θετική στάση του κόσμου απέναντι στις θέσεις του ΚΚΕ. Ανάλογη και στην χτεσινοβραδινή περιοδεία στα καφενεία στα Τουρκοβούνια, με τους συνταξιούχους να τη βγάζουν ώρες με έναν καφέ (τέτοια πολυτέλεια!) έχοντας ταυτόχρονα έγνοια για τους ανέργους που κάθε σπίτι κουβαλά.

Στις κουβέντες που άνοιξαν, ο Νίκος Σοφιανός κάλεσε όλον αυτόν τον κόσμο να βγάλει συμπεράσματα από την ίδια του τη ζωή, να πει «όχι» στην πολιτική του ευρωμονόδρομου που τον καταδυναστεύει. Χαρακτήρισε χυδαίο κι απαράδεκτο τον εκβιασμό που κάνει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και τα ψευτοδιλήμματα που βάζει στους ψηφοφόρους. Τόνισε ότι τα λαϊκά στρώματα με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» (τη μόνη ψήφο που τρομάζει το μεγάλο κεφάλαιο) και αγώνα μπορούν να κλονίσουν τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις, να βάλουν φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπάσουν κατακτήσεις, μέτρα - ανάσες για τη λαϊκή οικογένεια.

Χτες το μεσημέρι, ο Νίκος Σοφιανός συναντήθηκε με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΟΤΑ, προειδοποιώντάς τους ότι η κυβέρνηση έχει ήδη στο συρτάρι της για την επομένη των εκλογών νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΚΟ, κόψιμο των επικουρικών συντάξεων, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας.

Λίγο αργότερα στα κεντρικά της Δημοτικής Αστυνομίας στο Μεταξουργείο τόνισε τη θέση της παράταξης για μια υπηρεσία, η λειτουργία της οποίας θα είναι στραμμένη στην ικανοποίηση των αναγκών που έχει ο εργαζόμενος να δουλεύει για την πόλη και τους κατοίκους της, να μη λειτουργεί ως πρόσθετος φοροεισπρακτικός μηχανισμός που να μειώνει κι άλλο το ήδη ισχνό εισόδημα.

Επισκέφτηκε και το ΚΕΘΕΑ στο Μετς, συνομίλησε με τον διευθυντή του και τους υπεύθυνους των προγραμμάτων του, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχτούν τα στεγνά προγράμματα του Κέντρου, μίλησε για αποτυχία των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ και της χορήγησης υποκατάστατων. Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη μια προσπάθεια που γίνεται να μεταφερθούν προγράμματα του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία, χαρακτήρισε επίσης επικίνδυνη τη θέση για αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, αναγνώρισε τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο ΚΕΘΕΑ, επανέλαβε τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στις διεκδικήσεις των εργαζομένων του, όπως και την ανάγκη για μια ενιαία πολιτική στην πρόληψη, θεραπεία και απεξάρτηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ