Κυριακή 31 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καταγγέλλουμε διώξεις υποψηφίων δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Τους καλούν σε απολογία επειδή τους στηρίζει το ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μίλησε χτες σε εκδήλωση των κομματικών οργανώσεων Πετρούπολης. Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πόλη, Θωμάς Κοτσαμπάς.

Η Αλ. Παπαρήγα στην ομιλία της έκανε την εξής καταγγελία: «Αυτή τη στιγμή έχουν κληθεί σε απολογία δυο υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ που είναι επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", η μια περίπτωση είναι η συντρόφισσα η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου η οποία είναι μέλος της ΚΕ και υποψήφια δήμαρχος στον Κορυδαλλό και η άλλη περίπτωση είναι ο σύντροφος ο Γ. Καβαλάρης ο οποίος είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Παλιό - Νέο Ψυχικό και Φιλοθέη. Οπως βλέπετε παντού βάζουμε - και στις πιο δύσκολες περιοχές. Καλούνται σε απολογία να δικαστούν γιατί λέει το ΚΚΕ ανήρτησε πανό που λέει ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής ας πούμε τη Χρ. Παναγιωτακοπούλου και στην Περιφέρεια το Θανάση Παφίλη. Αυτό θεωρείται παράνομο, δηλαδή δεν έχει δικαίωμα το ΚΚΕ να αναρτήσει πανό και να ενημερώσει το λαό, ότι αυτούς τους συγκεκριμένους υποψήφιους στηρίζει. Εχουμε κάθε υποχρέωση να το κάνουμε, πολύ περισσότερο που στις διάφορες δημοσκοπήσεις και στις ενημερώσεις εμφανίζονται τα ονόματα των υποψηφίων και δεν φαίνονται τα κόμματα που τους στηρίζουν. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η μεγάλη πλειοψηφία των υποψήφιων ακόμα και αυτοί που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, στηρίζονται από κάποια κόμματα. Μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι, κυρίως από πολύ μικρές περιοχές, που δεν στηρίζονται από κανένα κόμμα. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων (και μάλιστα εδώ στα αστικά κέντρα κλπ. σε μεγάλους δήμους) στηρίζονται από κόμματα. Εμείς τι κάνουμε; Ως κόμμα και δεν είναι ευθύνη ούτε της Χρ. Παναγιωτακοπούλου, ούτε του συντρόφου στο Ψυχικό, ενημερώνουμε το λαό, ξέρετε το ΚΚΕ στηρίζει αυτούς. Γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πέρα από το πρόσωπο ενδιαφέρονται να ταυτίσουν το πρόσωπο με το κόμμα που το στηρίζει. Στο κάτω, κάτω αν θέλετε την ευθύνη για τα πανό την έχει το ΚΚΕ, δεν την έχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Και ξέρετε ότι αν δικαστούν, υπάρχουν οικονομικές κυρώσεις της τάξης των 100.000 ευρώ για τον καθένα. Αυτά περιλαμβάνονται μέσα στο νέο εκλογικό νόμο, ο οποίος απαγορεύει στους υποψήφιους δημάρχους να κάνουν διαφήμιση ας πούμε με πανό. Την ευθύνη του πανό την έχει αναλάβει το ΚΚΕ. Εμείς τα μέσα που διαθέτουμε στην ενημέρωση, είναι κατ' αρχήν να διεκδικούμε στα μέσα ενημέρωσης να προσκαλούμαστε και διεκδικούμε και με την αφίσα και με το πανό, παίρνοντας υπόψη να είναι καλαίσθητα. Νομίζω ότι όποιος έχει δει τα αεροπανό ούτε πάρα πολλά είναι ούτε σε κάθε μέρος είναι. Είναι καλαίσθητα. Και εν πάση περιπτώσει να το ξεκαθαρίσουμε: οι πόλεις βρωμίζουν με τα πανό και τις αφίσες; Εδώ έχει καταντήσει - και εκεί θα πάμε, το λένε ήδη - ότι οι πόλεις χαλάνε τη φάτσα τους όταν υπάρχουν διαδηλώσεις, όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις.

Δεν θα μας πτοήσει καμιά καταδίκη

Εμείς δεν θέλουμε πόλεις αποστειρωμένες από τις λαϊκές κινήσεις, ούτε πόλεις αποστειρωμένες απ' τα πανό, απ' τα αεροπανό. Αναμφισβήτητα παίρνουμε και εμείς υπόψη την εμφάνιση και την καλαισθησία. Οπως επίσης απορρίπτουμε την άποψη για αυτά που λένε για να αναβαθμίσουμε τα κέντρα των πόλεων κλπ. Υπάρχει ζήτημα αναβάθμισης. Αλλά η αναβάθμιση πριν απ' όλα έρχεται με το δικαίωμα στη δουλειά, με το δικαίωμα στον καλό μισθό, με την καλή σύνταξη, με το δικαίωμα στις παροχές. Αναβαθμισμένες πόλεις και κέντρα στα οποία κρύβεται κάτω από μια ωραία βιτρίνα η φτώχεια, η ανασφάλεια, η πείνα, το άγχος της ανεργίας ή αν θέλετε μεταφέρουμε και την εγκληματικότητα στα απόκεντρα - όπως έκαναν το κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και όπως κάνουν σε όλες τις πόλεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Κρύβουν, μαζεύουν τα σκυλιά, μαζεύουν τους ζητιάνους, τους άστεγους, τους κρύβουν, τους πάνε στην περιφέρεια για να μην φαίνονται, για να δείξουμε ότι είμαστε η χώρα της ευτυχίας. Θέλω να δηλώσω ότι δεν πρόκειται να μας πτοήσει καμία καταδίκη, δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε σε μέτρα τα οποία στο κάτω, κάτω πλήττουν και την ισοτιμία των κομμάτων στην εκλογική αναμέτρηση. Αν τα άλλα κόμματα έχουν μπόλικο χρήμα να αγοράζουν διαφημιστικές πινακίδες και φωτεινές πινακίδες, εμείς δεν διαθέτουμε αυτό το χρήμα και θα χρησιμοποιήσουμε και τα αεροπανό και την αφίσα. Εγώ δεν είδα τώρα ανεβαίνοντας στην Πετρούπολη, που όλοι οι υποψήφιοι κάτι έχουν, να έχει χαλάσει η Πετρούπολη από αυτό. Αυτά θα φύγουν βεβαίως με το τελείωμα των εκλογών, αλλά ας πάνε να δούνε πραγματικά τι είναι αυτό που θέλουν να κρύψουν. Αυτή είναι λοιπόν η καταγγελία που έχω να κάνω και ξέρουμε πολύ καλά ότι στον Κορυδαλλό έγινε με την καταγγελία του Δημάρχου. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν απλοί άνθρωποι, που ανήκουν και σε άλλα κόμματα και που ψηφίζουν άλλα κόμματα, που θα πάνε να καταγγείλουν τον υποψήφιο δήμαρχο, ας πούμε Πετρούπολης, επειδή έβαλε ένα αεροπανό και να ζητήσουν να πληρώσει 100.000 ευρώ γιατί έβαλε ένα αεροπανό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2019-05-25 00:00:00.0)
Απάντηση στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες με ισχυρό ΚΚΕ παντού(2014-05-19 00:00:00.0)
«Μαύρο» σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και αναχώματα(2010-11-12 00:00:00.0)
Με ανισότιμους όρους η προβολή των συνδυασμών(2010-08-19 00:00:00.0)
Επιχείρησε τη νομιμοποίηση της απαγόρευσης πανό και αφισών(2000-04-01 00:00:00.0)
Διεκδικεί πρωτοκαθεδρία στον αντικομμουνισμό(2000-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ