Κυριακή 31 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Πατριδογνωμόνιο
Τέρμα οι κοψοχέρηδες τώρα!

Ε! Οχι. Οχι έτσι. Σ' αυτές τις κάλπες στις 7 του Νοέμβρη, τις ψευτο-περιφερειακές δε χωράνε κοψοχέρηδες. Καθαρά και ξάστερα, το δίλημμα είναι ένα και το βάζει η πραγματικότητα: Θα βάλουμε πλάτη στο κεφάλαιο, τα ευρωπαϊκά και ντόπια μονοπώλια ή θα αποβάλουμε από την πλάτη μας τα βάρη που μας φόρτωσαν κι αυτά που ετοιμάζονται να μας στοιβάξουν; Λαϊκή Συσπείρωση δαγκωτό, μπας και σπαρεί το μέλλον με γαρίφαλα κι όχι μνημόνια αγκαθωτά σύρματα στην ύπαρξή μας ως ελεύθερων ανθρώπων.

Αυτές τις μέρες θα ακούμε θριαμβολογίες εμετικές. Ισως όμως ανίκανες πια να πείσουν όσους έπειθαν ως τώρα. Για παράδειγμα, θα ωρύεται η κυβέρνηση πως ο Γ.Α. Παπανδρέου «πέτυχε» να μη χάσουμε την ψήφο μας ως χώρα στην ΕΕ, επειδή έχουμε τινάξει τα αστικά οικονομικά πέταλα. Οποία χαρά! Ελεος. Απέναντι στους γιγάντιους καπιταλιστικούς άξονες, 30 χρόνια τώρα, στην ΕΕ πότε ψηφίσαμε διαφορετικά απ' τ' αφεντικά και τους πιστωτές; Μας κοροϊδεύουν. Αν σκεφτείτε ότι παραλάβαμε υποβρύχια γερμανικά που γέρνουν, για ποια ψήφο μιλάμε; Αυτήν του Ελληνα κεφαλαιοκράτη που ανταγωνίζεται (;) το Γάλλο, το Γερμανό, Ισπανό, Ιταλό όμοιό του με αναλογία μεγεθών ένα προς πεντακόσια; Μήπως ορθώσαμε ποτέ ανάστημα βέτο όταν ξεριζώναμε εκατομμύρια λιόδεντρα, ερημώναμε με μονοκαλλιέργειες τον κάμπο, τσιμεντώναμε τις οάσεις και τις μικρές ιδιοκτησίες με τις ολυμπιακές απαλλοτριώσεις και εκχωρούσαμε με δάνεια στις τράπεζες το γάμο, τα βαφτίσια, τις σπουδές, το βηματοδότη του παππού;

Κράζουν για την ψήφο, τη στήριξη, τις κυρώσεις κ.λπ. οι Ευρωπαίοι. Για να κρύψουν την πρόθεσή τους. Οπως και με το ευρωσύνταγμα: θα ψηφίζουν, σε λίγο, για λόγους δημοσιονομικής πειθαρχίας, μόνον οι πλούσιοι, μόνον οι εργοδότες. Οι δούλοι δεν θα μπορούν να ψηφίζουν, αφού θα βρίσκονται σε καθεστώς οιονεί ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

Αν κι αυτή τη φορά, μεσούσης της αντιλαϊκής συμφοράς, ξημερώσει 8 Νοέμβρη των αρχαγγέλων κι η χώρα έχει παραδοθεί σε στρατιές μετανιωμένων και ξεγελασμένων τάχα μου κοψοχέρηδων, τώρα η κουλή πορεία του μέλλοντός μας άμεσου κι απώτερου θα επισπεύσει τη χρεοκοπία της ζωής όλων σαν μια άθλια σύμβαση της μιας μέρας εργασίας.

Το κράτος των αστών, την επομένη, θα εντείνει την επίθεση εναντίον του λαού με νομιμοποιημένη κάθε ερμηνεία της εξόντωσής μας. Αυτό συζήτησαν στις Βρυξέλλες. Πώς θα μας φορτώσουν την ευθύνη που αναγκάζονται να μας αφανίσουν για το καλό μας. Ανατροπή με τη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί πρέπει ν' ακούμε κάτω από τα τύμπανα, τον πόλεμο που έρχεται κατά πάνω μας.

Το κράτος που θέλει να περικόψει 1,5 δισ. από τον Καλλικράτη και μόνον φαντάζεστε ότι στοχεύει να μεταφέρει τα ΑΜΕΑ με λιμουζίνες και να αντικαταστήσει τα ΚΑΠΗ με ιδιωτικά σπα, άμα περάσει η κρίση του; Ελεος.

«Ο αγών» τους είναι να πολτοποιηθεί η μάζα των εργαζομένων ώσπου να παραλύσει κάθε αντίσταση. Τι να περιμένει κανείς εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης; Ιδού: Φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων. Αναγκαστική λουμπενοποίηση των απελπισμένων με ευθέως ανάλογη καταστολή. Νομιμοποίηση και καθεστώς της εργασίας - ρουλέτα. Από μια ώρα ως μια μέρα χωρίς ασφάλιση, πρόνοια, συνταξιμότητα. Στο λάκκο με τα ευρωλιοντάρια όσοι επιζήσουν θα σιχαίνονται τη μούρη τους στον καθρέφτη μυρίζοντας τη σάρκα των διπλανών τους που «αναγκάστηκαν» να φάνε.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών το είπε κυνικά: «Τα ελλείμματα της Ελλάδας είναι το πλεόνασμα της Γερμανίας». Μαυρίστε τους, πριν η μαύρη μηχανή τους γίνει ο τάφος μας.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ