Κυριακή 31 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Τώρα δυνατό ΚΚΕ με ψήφο στη «Λαϊκή Συπείρωση»

Eurokinissi

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΚΚΕ. Μαζικά ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Σημαίνει αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής και των κομμάτων που την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν. Σημαίνει χτύπημα των αναχωμάτων στήριξης ουσιαστικά της άδικης ταξικής πολιτικής που δε βλάφτει τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αναχώματα σαν τους δήθεν αντιμνημονιακούς Γ. Δημαρά ή Α. Μητρόπουλο, αλλά και όλους τους ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Και στα τοπικά κρατικά όργανα διοίκησης του «Καλλικράτη» και στο γενικό πολιτικό πεδίο.

Το ΚΚΕ εκτίμησε ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση, αν και για τα τοπικά κρατικά όργανα του «Καλλικράτη», έχει γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Η γενίκευση που έκανε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξη επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ. Αλλωστε, τι σημαίνει «αντιμνημονιακή ψήφος», ή αντικυβερνητική, όπως λένε κάποιοι;

Το κύριο είναι: Ποια πολιτική και για ποιον εφαρμόζεται από το κράτος και βεβαίως από τα τοπικά κρατικά όργανα.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σκεφτούν και να σταθμίσουν τη ζωή τους, όλες τις ανάγκες της οικογένειάς τους, το μέλλον των παιδιών τους. Από τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα μέχρι τη δουλειά και το εισόδημα, το μοίρασμα του Αιγαίου και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.


Να θυμηθούν τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του ΚΚΕ ολόκληρη την τελευταία 20ετία, από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, μήτρα όλων των αρνητικών συνεπειών στη δουλειά και τη ζωή της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, όταν όλοι οι άλλοι μιλούσαν για παράδεισο, μέχρι την εκτίμηση για την κρίση και ποιος θα την πληρώσει. Να σκεφτούν το συνεχές, εδώ και μια 20ετία, μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό.

Οι κυβερνητικοί εκβιασμοί περί χρεοκοπίας και οι απειλές περί στάσης πληρωμών πάνε να συγκαλύψουν ότι η στάση πληρωμών ξεκίνησε με τις περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, τις περικοπές παροχών στην Υγεία κ.λπ. Πάνε να συγκαλύψουν τα ψέματα ότι δεν έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο, ότι βγαίνουμε από το τούνελ το 2013.

Είναι μεγάλο ψέμα ότι σε δύο χρόνια θα επιστρέψουμε σε συνθήκες που η ανεργία θα μειώνεται, που οι μισθοί και οι συντάξεις θα αυξηθούν, που οι παροχές Υγείας θα βελτιωθούν, που θα μειωθούν τα χρόνια συνταξιοδότησης, που οι νέοι θα σπουδάζουν δωρεάν και θα βρίσκουν δουλειά. Η πορεία του καπιταλισμού είναι ανεπίστρεπτη, εδώ και χρόνια. Δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις, γιατί χάνει οξυγόνο. Και αυτό το προέβλεψε το ΚΚΕ και επιβεβαιώνεται.

Θυμηθείτε, ότι από την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της αύξησης του ΑΕΠ με ρυθμούς από τους μεγαλύτερους στην ΕΕ, εφαρμόζονται καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, μειώνονται μισθοί και συντάξεις, πλουτίζουν οι λίγοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και πτωχεύει ο λαός, με πιο αργούς ρυθμούς ίσως και, βεβαίως, τώρα με την κρίση με ακόμη πιο γοργό και οδυνηρό τρόπο συμβαίνει το ίδιο.

Είναι ψέμα ότι η διαχείριση των περιφερειαρχών και των δημάρχων που συμφωνούν με τον «Καλλικράτη» μπορεί να λύσει λαϊκά προβλήματα χωρίς απειθαρχία, ριζική, καθολική εναντίωση στην πολιτική της κυβέρνησης του κράτους. Περιφέρειες και δήμοι λειτουργούν και δρουν με πλαίσιο την κρατική πολιτική.

Στις εκλογές, οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούν να συμβάλουν στην αλλαγή κατεύθυνσης των εξελίξεων προς όφελός τους αν σωστά ψηφίσουν. Η λογική του «μη χείρον βέλτιστον» δεν είναι κέρδος μπροστά στην αφαίμαξη που γίνεται. Η αντίληψη να περισώσουμε ό,τι μπορούμε είναι καταστροφή.

Τώρα υπάρχει πείρα. Στηριχτείτε στις εκτιμήσεις και προβλέψεις του ΚΚΕ και εμπιστευτείτε το. Ενισχύστε την πολιτική και τη δράση του. Τη δύναμη που του έδωσε έως τώρα ο λαός την έκανε, μαζί με το εργατικό το λαϊκό κίνημα, το μεγαλύτερο εμπόδιο καθυστέρησης των αντεργατικών αντιλαϊκών αλλαγών, που τώρα έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας και θα συνεχίζονται όσο δε δυναμώνει αυτό το λαϊκό μέτωπο αντίστασης.

Στηριχτείτε στην εκτίμηση του ΚΚΕ πως δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική που να έχει «και την πίτα γερή και το σκύλο χορτάτο», που να ενισχύει την καπιταλιστική ανάπτυξη και να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Αυτοί που έλεγαν ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη και ότι η ΕΟΚ θα γίνει των εργαζομένων διαψεύστηκαν. Οπως οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα αυτοπροβάλλονται ως αντιμνημονιακοί, αλλά είναι με την ΕΕ. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή της τρόικας, όταν η κυβέρνηση συναποφάσισε μαζί της όλα τα μέτρα.

Αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί και πουλάνε ελπίδες πως μέσα από τα κρατικά τοπικά όργανα του «Καλλικράτη» θα διαχειριστούν τις υποθέσεις του λαού σε όφελός του λειτουργούν σαν αμορτισέρ απορρόφησης των τρανταγμών που μπορεί να δημιουργεί ο λαός στην πολιτική των κυβερνήσεων και του κράτους αν ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ. Ακριβώς γιατί μιλούν για διαχείριση της σημερινής κατάστασης σε όφελος του λαού χωρίς να την αμφισβητούν. Πάνε να υφαρπάξουν ψήφο για να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο Γ. Δημαράς είναι και συνεχίζει να δηλώνει «είμαι ΠΑΣΟΚ», αλλά ενάντια στο μνημόνιο. Μπαινοβγαίνει στο ΠΑΣΟΚ, κουβαλώντας του ψήφους. Καμιά εμπιστοσύνη ότι θα χρησιμοποιήσει την ψήφο του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Στο ΠΑΣΟΚ θα τη δώσει.Πρόσφατα είπε:«Το ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση και σε περίπτωση εκλογής μας, περιμένουμε να σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντί της».

Ο Α. Μητρόπουλος εμφανίζεται «αντιμνημονιακός», προτείνοντας μνημόνιο σε επίπεδο ΕΕ. Μα και σ' αυτό το επίπεδο χωρίς μνημόνιο τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα εφαρμόζονται (π.χ. Γαλλία). Και οι δύο λένε ότι θέλουν να διορθώσουν το ΠΑΣΟΚ που παρασύρθηκε από κακούς συμβουλάτορες. Είναι αφερέγγυοι.

Ο ΛΑ.Ο.Σ ., βρώμικος ο ρόλος του, εχθρός του λαού, ψήφισε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Κάθε μέρα αλλάζει στάση. Πότε καλεί τη ΝΔ για συμμαχία, πότε το ΠΑΣΟΚ, ενώ χύνει δηλητήριο εθνικισμού, ρατσισμού, αντικομμουνισμού.

Σκεφτείτε. Αν νομιμοποιήσετε και τώρα με την ψήφο σας αυτήν την πολιτική βάζετε ένα ακόμη εμπόδιο στη δυνατότητα αντιστροφής της σημερινής πραγματικότητας σε όφελος της ζωής των οικογενειών σας.

Το ΚΚΕ προβάλλει την πολιτική απειθαρχίας του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική. Που μπορεί να γίνεται πράξη από τον ίδιο το λαό.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει πολιτική θέληση να εμποδίσουμε κυβέρνηση - κράτος να συνεχίζουν τη λαίλαπα. Σημαίνει μεγαλύτερα εμπόδια και μέσα από τα τοπικά κρατικά όργανα να εφαρμόζουν πολιτική υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει μεγαλύτερα εμπόδια στα σχέδια που απεργάζονται για αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, για να χειραγωγούν πιο εύκολα το λαό. Συμμαχικές κυβερνήσεις πουθενά δεν έβαλαν φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα. Ηταν κολυμπήθρες του Σιλωάμ στην πολιτική των μονοπωλίων για να εφαρμόζεται πιο εύκολα. Ο λαός έχασε.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει χειραφέτηση, κυρίως έχει δυναμική, προοπτική, σημαίνει να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής. Το ΚΚΕ δε λέει εκχώρησέ μου το δικαίωμα να σε εκπροσωπώ για να σου λύσω τα προβλήματα. Αλλά για να παλέψουμε μαζί γι' αυτό το σκοπό. Τα άλλα κόμματα ζητούν ψήφο, δηλαδή εκχώρηση του δικαιώματος εκπροσώπησης του λαού, για να εφαρμόζουν πολιτική ενάντιά του. Με τον ίδιο στη γωνία.

Η αποχή δεν είναι λύση. Θεωρείται πολιτική στάση, αλλά στην πράξη σημαίνει εκχώρηση του δικαιώματος συμμετοχής του λαού για να αλλάξει τη «μοίρα» του. Κάτι χειρότερο. Σημαίνει απεμπόληση αυτού του δικαιώματος. Η αποχή φαίνεται να μη μετρά ούτε υπέρ ούτε κατά ενός κόμματος. Οσοι την επικαλούνται πιστεύουν ότι καταδικάζει την όποια πολιτική εφαρμόζεται. Αλλά δε βάζει εμπόδια, δε συμβάλλει στην ανάγκη αλλαγής ρότας.

Σκεφτείτε. Θα στείλουμε μήνυμα αδιαφορίας για ό,τι συμβαίνει; Θα αφεθούμε στη «μοίρα» ή πιο σωστά θα αφήσουμε στο αστικό πολιτικό σύστημα την τύχη μας, το μέλλον μας; Θα τους αφήσουμε απέχοντας να λένε, όπως τώρα η κυβέρνηση, ότι ο λαός δε μας καταδικάζει, άρα είναι μαζί μας; Θα αφήσουμε σε άλλους να δρουν για μας χωρίς εμάς και ενάντιά μας; Θα αφήσουμε στην τύχη, πιο σωστά στις αστικές δυνάμεις, να εξαθλιώνουν εργαζόμενους, να ξεκληρίζουν μικροπαραγωγούς, να στέλνουν στον καιάδα συνταξιούχους υποκλινόμενοι στην αντίληψη ότι είτε ψηφίσω είτε όχι δε γίνεται τίποτα; Δηλαδή, τους αφήνουμε να μας καταστρέφουν απέχοντας με τη θέλησή μας αντί να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο για να αρχίσει η αντιστροφή αυτής της πορείας;

Η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει το δρόμο αλλαγής του σημερινού αρνητικού αντιδραστικού συσχετισμού δυνάμεων που διαμορφώθηκε μετά τη μεταπολίτευση και συνεχίζει τη σημερινή βαρβαρότητα. Ας σκεφτούμε: Θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις αφύπνισης του λαού; Ο λαός θα αποκτήσει το κουράγιο που χρειάζεται;

Ας σκεφτούμε τους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες όπως στη Γαλλία. Ας βγάλουμε πείρα από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα μας και από αυτές στη Γαλλία. Τις απεχθάνονται οι κυβερνήσεις των καπιταλιστών, γιατί θέλουν συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί τους στραπατσάρει την εικόνα τους, αλλά συνεχίζουν στον ίδιο βάρβαρο δρόμο.

Τι θα τους τρομάξει κυριολεκτικά, τι θα τους τραντάξει; Η αφαίρεση πολιτικής δύναμης. Και οι εκλογές είναι ένα μέσο. Αφαιρώντας τους δύναμη, τους εμποδίζεις την αντιλαϊκή πορεία. Αυτό είπε ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και του αστικού πολιτικού συστήματος με τον εκβιασμό περί αποσταθεροποίησης.

Ε! Ας τους δώσουμε με την ψήφο να καταλάβουν ότι ο δυνατός λαός θα τραντάξει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Και δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός. Αυτοί δεν αλλάζουν.

Την Κυριακή ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», για ισχυρό ΚΚΕ. Πάνω ο λαός κάτω αυτοί.


Του Στέφανου ΛΟΥΚΑ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ