Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10808

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τετάρτη 3 Νοέμβρη συγκέντρωση στην Αθήνα

Κεντρική ομιλήτρια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα μιλήσουν ακόμα ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τρίτη 2 Νοέμβρη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, θα χαιρετίσουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που χρεοκοπούν το λαό

Σε δηλώσεις της χτες η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: Εχει ιστορική ευθύνη ο ελληνικός λαός, όχι μόνο να αγνοήσει τον εκβιασμό του πρωθυπουργού περί χρεοκοπίας και αποσταθεροποίησης, αλλά να αντιστρέψει το ζήτημα και να κάνει την κυβέρνηση όσο γίνεται πιο αδύναμη, όπως και τη ΝΔ

Ολοκληρωτικό πόλεμο διαρκείας στους λαούς της ΕΕ εξαπολύουν οι κυβερνήσεις των 27 κρατών - μελών, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Αυτό που συζητάνε είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία, που θα είναι ένα μνημόνιο διαρκείας, γιατί η κρίση είναι βαθιά και προβλέπουν νέο κύμα κρίσης. Θέλουν να διευθετήσουν μέσα από τη μεταξύ τους διαπάλη ποια τμήματα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων θα βγουν πιο ισχυρά και ποια θα αδυνατίσουν. Γι' αυτό και στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη πρέπει να γίνει άλμα αντιστροφής, να δώσει ψήφο αντεπίθεσης και ανατροπής. Διαφορετικά, ο ελληνικός λαός θα βρεθεί σε δύσκολη θέση την επόμενη μέρα.


ΣΕΛ.  6  -  7

MotionTeam

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να καταδικαστούν πολιτικά οι υπεύθυνοι ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους του νομού να αγωνιστούν για ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για προστασία της ζωής και του μόχθου τους. Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν πολιτικά τους υπεύθυνους για την τραγωδία υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφέρεια και τους δήμους, τόνισε μεταξύ άλλων ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


ΣΕΛ.  33

Ιδού ο κύριος Δημαράς

Ιδού ο κύριος Δημαράς: Το δηλώνει ο ίδιος ότι η στήριξη και η ψήφος στο συνδυασμό του θα κατατεθεί στο ταμείο της κυβέρνησης. Δηλώνει από τώρα τη δέσμευσή του στην πολιτική της κυβέρνησης, σπεύδει να πάρει θέση δίπλα της.

Χαρακτηριστικά όσα ανέφερε σε ομιλία του στις 22/10/2010: «Το ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση, οι εκλογές αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε περίπτωση εκλογής μας, περιμένουμε να σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντί της».



ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Κάλεσμα πάλης για συγκοινωνίες λαϊκή περιουσία

ΣΕΛ.  21
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ - ΔΗΠΑΚ
ΟΧΙ στα σχέδια του κεφαλαίου για την Παιδεία

ΣΕΛ.  25
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εργάτες παίζουν τη ζωή τους κορόνα - γράμματα

ΣΕΛ.  20
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Εμπρακτη αλληλεγγύη στους Γάλλους εργάτες

ΣΕΛ.  31
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέες περικοπές στα δημόσια νοσοκομεία

ΣΕΛ.  22
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑμΕΑ
Διεφθαρμένη πολιτική είναι η ταξική πολιτική

Πολλές φορές ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για το θέμα της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, για τις ξεπερασμένες αντιλήψεις που υπάρχουν μέσα στο λαό, ξανά, ξανά, και σήμερα πάλι τα ίδια έλεγε. Οταν όμως διαβάζεις την ατελείωτη κυριολεκτικά σειρά περικοπών, που από το 2004 έχει γίνει στις οικογένειες και ιδιαίτερα στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, τότε πραγματικά σκέφτεσαι ότι η ταξική πολιτική, η πολιτική που ακολουθείται χρόνια τώρα, είναι και διεφθαρμένη ταυτόχρονα.


ΣΕΛ.  18  -  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ